Adıyaman Belediye Başkanı Hizmetlerini Basın Mensupları İle Gezerek Anlattı

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, 2004’ten bu yana yapmış olduğu proje ve hizmetlerini basın mensupları ile birlikte gezerek anlattı.

Adıyaman Belediye Başkanı Hizmetlerini Basın Mensupları İle Gezerek Anlattı
Başkan Büyükaslan öncelikle Eskisaray Mahallesi’nde bulunan ve yapımı devam eden kalıcı semt pazarını gezerek incelemelerde bulunarak basın mensuplarını bilgilendirdi. Burada semt pazarı hakkında bilgiler veren Başkan Büyükaslan, “Adıyaman’da Eskisaray Camii bitişiğinde yapımı devam eden Kalıcı Semt Pazarı inşaatı, önemli bir aşamaya geldi. Her gün farklı bir caddede kurulan pazarlar, trafik akışını engelliyor. Şehrimizdeki malum soruna çözüm getirmek durumundayız. Bunun için ilk etapta eski Balıkçılar Pazarı’nın yerine kalıcı bir Semt Pazarı yapmayı düşündük. Bu amaçla söz konusu adreste gerekli faaliyetlere başladık ve yapılan çalışmalar neticesinde kısa sürede önemli bir aşama kaydedildi. Pazarın tamamlanmasıyla birçok esnafımız tezgâhını buraya sabitleyerek satış yapacak. Her gün farklı bir caddeye taşınmaktansa, belli bir adreste sabit kalmaları daha iyi olur. Aynı zamanda vatandaşların da yararına olacağı düşüncesindeyiz. Gayemiz sağlıklı, güvenli, huzurlu bir düzenleme ile hemşerilerimizi ve Pazar esnafımızı mutlu etmek ve de şehrimizin trafik akışını rahatlatmaktır. Halkımız hizmetlerin en güzeline layıktır. İnsan odaklı çalışmalarımız artarak devam edecektir. Hizmet etme heyecanımızı vatandaşlarımızdan aldığımız destekle devam ettireceğiz” dedi.

Başkan Büyükaslan daha sonra basın mensupları ile Keleş Konağına giderek burayla ilgili de bilgiler verdi. Başkan Büyükaslan, “Gaziantep, Mardin ve Şanlıurfa onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, yatırım alan cazibe merkezi haline gelmiş illerdir. Bu illerin hepsinde tarihi yapıtlar vardır. Adıyaman 1954 yılında il olduğu zaman 15 bin nüfusu vardı. Geçmiş dönemde siyasi ve idari yönetim merkezi olmadığı için yatım almamış, parlamamış ve gün yüzüne çıkmamıştır. Az sayıda tarihi eser ve yapıtlar varmış onlar da yıkılıp gitmiştir. İşte Keleş Konağı bu yapıtlardan biriydi. Restorasyon yapılmasaydı bugün Keleş Konağı diye bir yer yoktu. Eserler meydana çıktığı zaman bütün yorgunlumuz gidiyor. Aynı zamanda turistleri gezip eski Adıyaman havasını teneffüs edecek” şeklinde konuştu.

Büyükaslan daha sonra basın mensupları ile birlikte Adıyaman Kalesi, askerlik şubesi yakınlarında bulunan TOKİ binaları, yeni mezarlık camii, hayvan pazarı, arıtma tesisleri, bilgi ve kültür evleri, marangozcular sitesi, şehirlerarası otobüs terminali, aqua park, yeni itfaiye binası, kapalı yüzme havuzları, belediye spor tesisleri, Sümerbank parkı, türbeler, taziye evleri, TOGEM, konservatuar, Kentsel dönüşüm alanları, mahallede bulunan parkları gezerek bir yandan incelemelerde bulunarak basın mensuplarına bu projeler ve hizmetler hakkında bilgi verdi.

Başkan Büyükaslan, Adıyaman Kalesi ve Keleş Konağı gelecek nesillere bırakılacak en güzel eserler olduğunu ifade ederek, “Modern şehircilik anlayışıyla yıllardır. Şehrin görüntüsüne ve kimliğine zarar veren bir durumda kalan Adıyaman Kalesi için bundan önce kapsamlı bir proje hazırladık. Projenin birinci etabında kalenin etrafındaki sit alanı içerisinde bulunan toplam 135 evin istimlakını gerçekleştirdik. İstimlakı tamamlanan evlere karşılık ev sahiplerine modern daireler teslim ettik. Kalede başlattığımız çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. Adıyaman Belediyesi olarak 2004 yılında sosyal belediyecilik anlayışıyla halkımıza hizmet edeceğiz dedik. Sözümüzde durduk, durmaya devam ediyoruz. Bu amaçla kenar mahallelerdeki yoksul ailelerin çocuklarına eğitim vermek adına Bilgi ve Kültür Evleri açtık. Şu anda 6 adet Bilgi ve Kültür Evimiz var. Bilgi ve Kültür Evlerimiz ilköğretim okulu öğrencilerine hitap etmektedir. Aynı zamanda onları lise sınavlarına hazırlamaktadır. Yine onlara İngilizce Bilgisayar kurslarının yanında kabiliyetlerine göre müzik, spor ve edebiyat dersleri verilmektedir” ifadelerinde bulundu.

Büyükaslan arıtma tesisleri ile ilgili yaptığı konuşmada ise, “ Arıtma tesisinde son teknoloji uygulanacaktır. Fiziksel, kimyasal ve biyolojik alanda yeni bir sistem uygulanacaktır. Yeni sistemde kendi ihtiyacı olan enerjiyi de kendisi üretecektir. Buda son teknoloji olarak nitelendiriliyor. Arıtma tesisinin işletmesi için gerekli en maliyetli olan enerjiyi de arıtma tesisi kendisi üretecektir. Adıyaman’ımıza hayırlı olsun diliyorum. İlimizin batısında bulunan Eğri Çayı’na gelen kimyasal atıklar da atılıyor. Eğri Çayı dâhil olmak üzere diğer kent merkezindeki ve güneyindeki tüm derelere, kanalizasyonlara çelik borular alınacak ve toplam 28 bin metre arıtma tesisine gidecek atık su boruları döşenecektir. 1 Eylül’de temeli atılacak, yapımı en fazla iki yıl sürecek. Bizi sevindiren en önemli unsurlardan birisi de işletmede ihtiyacımız olan enerjiyi de arıtma tesisi kendisi üretecektir” şeklinde konuştu.

Otogarın önemine de dikkat çeken Büyükaslan, “ En önemli projelerimiz arasında yer alan Otogar’ın yapım işi 14 Haziran 2013 tarihinde ihale edildi. İhalenin ilgili maddesi gereğince yüklenici firma, otogarı 210 günde (7Ay) içinde tamamlamak zorunda. Kâhta yoluna cepheli, Marangozlar Sitesi civarında geniş bir alan üzerine yapılacak olan otogarımız, bölgenin en modern otogarı olacak” dedi.

Başkan Büyükaslan taziye evleri ile ilgili de geleneklerin, toplumun en önemli unsurlarından biri olduğuna işaret ederek, “Toplumun bireyleri arasında dayanışmayı, birlik ve beraberliği ön plana çıkaran manevi değerlerimiz ve geleneklerimizdir. Acıyı paylaşarak azaltmayı sağlayan güzel geleneklerimizden biri de taziye geleneğidir. Bu alandaki eksikliği gidermek amacıyla daha önce hayata geçirdiğimiz taziye evleri projesini aralıksız sürdürüyoruz. Bu amaçla ihtiyaç duyulan ve vatandaşlarımız tarafından talep edilen her yere taziye evleri yapıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA