Gediz Organize Sanayi Bölgesi Genişletiliyor

Yüzde 95 doluluk oranına ulaşan Gediz Organize Sanayi Bölgesinde (GOSB) genişletme çalışması başlatıldı.

Gediz Organize Sanayi Bölgesi Genişletiliyor
2006 yılında faaliyete başlayan Gediz Organize Sanayi Bölgesinin kıs zamanda yüzde 95 oranında dolması GOSB Müteşebbis Heyetini harekete geçirdi.

Yeni yatırımcıların önünün açılması için bir toplantı düzenleyen GOSB Müteşebbis Heyeti, Gediz'de ikinci bir organize sanayi bölgesi kurulması yönünde karar aldı.

Konu hakkında açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, 1998 yılında GOSB kuruluşu için 280 ha. alan belirlendiğini ve ilk olarak bunun 120 ha. bölümü planlanarak 2006 yılında faaliyete başlandığını, mevcut alanın 2013 yılının ilk çeyreğinde 5 farklı firmaya yapılan tahsislerle yüzde 95 doluluk oranına ulaştığını söyledi.

GOSB'de şu an sadece 4 adet boş parsel bulunduğunu, bu bakımdan yeni yatırımcıların önünün açılması amacıyla II. OSB kurulması yönünde Gediz OSB Müteşebbis Heyeti tarafından karar alınarak T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na 15.07.2013 tarihli yazıyla müracaat yapıldığını belirten Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, şu şekilde konuştu:
"Faaliyete başladığı 2006 yılından bu yana gerçekleştirilen tahsisler neticesinde Gediz OSB yüzde 95 doluluk oranına ulaştı. 2013 yılında gerçekleştirilen tahsislerle birlikte ulaşılan doluluk oranı, Gediz'de ikinci bir OSB kurulması yönünde hareket edilmesi gerçeğini ortaya çıkardı.

Gediz OSB Müteşebbis Heyeti kararı ile Gediz'de ikinci bir OSB kurulmasına yönelik alınan karar gereğince T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na belirlenen 80 ha. alanın planlama yapılmasına yönelik müracaat yapılmıştır.

2006 yılında organize sanayi bölgesini hayata geçiren ve bugün ikincisi için çalışma başlatan Gediz ilçesi sanayi kenti olmuştur. Yapılan yatırımlar daha başka yatırımların kapılarını açacak, Gediz 2023 yılına sanayi, eğitim ve turizm kenti olarak adım atacaktır.

Gediz Organize Sanayi Bölgesinin gelişmesinde Kalkınmada Öncelikli Yöre (KÖY) kapsamına alınmasında çok önemli bir aşama kat edilmiştir. Gediz'e bu katkıların sağlanmasında başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Milletvekilimiz Sayın Soner Aksoy'a teşekkürlerimizi ifade ediyoruz."
Kaynak: İHA