Bakan Bağış: 'allah Ülkemizin Başına Çorap Örmek İsteyenlere Fırsat Vermesin'

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Esenyurt’ta sokak iftarına katıldı.

Bakan Bağış: 'allah Ülkemizin Başına Çorap Örmek İsteyenlere Fırsat Vermesin'
Kadir Gecesi duaların kabul olacağını söyleyen Bakan Bağış, “Allah ülkemizin başına çorap örmek ve karıştırmak isteyenlere fırsat vermesin. Bu yüzden bu gece hem ülkemiz hem milletimiz için bol bol dua edin” dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Esenyurt Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sokak iftarına katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki iftar programına Bakan Bağış’ın yanı sıra Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, ilçe başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar sonrası bir konuşma yapan Bakan Bağış, Ramazan’ın hazzının bütün Türkiye’nin her ilinde, mahallesinde dolu dolu yaşandığını dile getirdi. Bağış, “Çok şükür Türkiye bugün çok daha iyi bir noktada. Artık teravih namazlarına gittiğinizde sadece yaşlıların değil, gençlerimizin, çocuklarımızın da oralarda olduğunu görüyoruz. Sahur sofralarımızda, iftar sofralarımızda deli dolu değil, dolu dolu yaşadığını görüyoruz” dedi.

Türkiye’nin Ramazan’ı dolu dolu yaşadığını belirten Bakan Bağış, “Biz Türkiye’de Ramazan’ın hazzını dolu dolu yaşarken de maalesef Mısır’da, Suriye’de, Arakan’da, Somali’de, dünyanın dört bir yanında Müslüman kardeşlerimiz var. Onlar bazen bir lokma bulamıyor. Onlar büyük acılar içerisinde. Onlara dua etmeyi unutmayın” diye konuştu.

“Ülkemiz sürekli gelişiyor” diyen Bakan Bağış, “Bugün hamdolsun Türkiye kendi vatandaşlarının dışında ülkelerin vatandaşlarına yardım götürmekte dünyanın 4’üncü ülkesi haline geldik. Şu anda Amerika, Avrupa Birliği ve İngiltere’den sonra kendi vatandaşlarının dışındaki insanlara yardım taşımada 4’üncü sıraya geldik. Bunu da sadece devletin imkanlarıyla değil, sizlerin imkanlarınızla da başardık” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin mazlumların umudu olmaya devam edeceğini dile getiren Bakan Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Allah ülkemizi kötülüklerden korusun. Allah ülkemizin başına çorap örmek isteyenlere fırsat vermesin. Allah Türkiye’yi karıştırmak isteyenlere, ülkemizin huzurunu bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Bu yüzden bu gece hem ülkemiz hem milletimiz için bol bol dua edin. Türkiye’de başaramadıklarını Mısır’da başardılar ve kardeşi kardeşe düşürdüler. Allah ülkemizi o kargaşa ortamından korusun. Hep beraber bu ülkeye sahip çıkacağız. Çünkü bizim büyük hedeflerimiz var.”
2071 hedeflerinden de bahseden Bakan Bağış, “Allah’ın izniyle 2023 yılında Türkiye artık dünyanın en güçlü on ekonomisinden biri olacak. 2053’de ecdadının bize emanet edişinin altı yüzüncü yılında İstanbul dünyanın en görkemli şehri olacak. İnşallah 2071’de ecdadının Anadolu’ya gelişinin bininci yılında millet olarak çok farklı bir noktada olacağız. Bütün bunları sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Kaynak: İHA