Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Gaziantep'te Açıklaması

GAZİANTEP - Aile ve sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Dünyada 2008'de büyük bir kriz varken, bütün ekonomistlerin 1929'dan sonra en büyük kriz dediği süreci en güçlü bir şekilde yönettik. Geminin başındaki kaptan kalitesini suların derininde ve sorunlu olduğu dönemde gösterir" dedi.

Bakan Şahin, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Gaziantep Şubesi tarafından verilen iftara katıldı.

Bakan Şahin, bir otelde gerçekleşen programda yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 10 yıldan beri ülke ve insanlık için gece gündüz çalışan bir takımın elemanları olduklarını kaydetti.

Ülkenin kalkınma hamlesinde, demokratikleşme, hukuk devleti anlayışında bütün vesayet rejimlerini ayaklarının altına, milli iradeyi hep arkalarına aldıklarını ifade eden Şahin, ne zaman başları sıkışsa oluşan kördüğümü hep milletin açtığını, milletin sağduyusu ve ferasetinin her zaman kendilerine şifa olduğunu belirtti.

Şahin, şunları söyledi:

"Geldimiz bu nokta çok önemli. Dünyada 2008'de büyük bir kriz varken, bütün ekonomistlerin 1929'dan sonra en büyük kriz dediği süreci en güçlü bir şekilde yönettik. Geminin başındaki kaptan kalitesini suların derininde ve sorunlu olduğu dönemde gösterir. Buradan sağ salim çıkmayı başardık. Her noktasında yeni eylem planları oluşturduk. Orta vadeli planlarımızla ayağımızı yorganımıza göre uzatıp samimi ve dürüst politikalarımızla oluşturduğumuz mali disiplinimizle sosyal güvenlik ve sağlık sistemimiz yeniden yapılandı. Zor günümüzde ne kadar önemli iş yaptığımız o zaman daha iyi gördük. 2023 vizyonumuza 2071 vizyonumuzu koyduk."

Bakan Şahin, günümüzde AB ülkelerinin küçüldüğünü, o ülkelerin işsizlik oranlarının Türkiye'nin iki katına yaklaştığını belirtti.

-MÜSİAD Genel Başkanı Olpak-

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da özellikle komşu ülkelerde yaşanan gelişmelerin huzur ve istikrarın ne büyük bir nimet olduğunu ortaya koyduğunu belirterek, huzur ve istikrar için emek harcayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete teşekkür ettiğini söyledi.

Yaşananların iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Olpak, Reyhanlı'da bombaların çözüm sürecinin başarılı olacağı anlaşılınca patladığını, ülkenin ekonomi tarihinde birçok başarının birlikte yaşandığı mayıs ayında ise Gezi Parkı olaylarının ortaya çıktığını kaydetti.

Olpak, şöyle devam etti:

"Tam da bu sırada Gezi Parkı bahane edilerek başlatılan olaylarda ülkemizin finans kurumları, piyasaları, kamu maliyesi, yönetilme biçimi, insanlarımız tahammülü test edildi. Piyasalarda bir belirsizlik oluşunca gecelik faizlerin yüzde 7200'lere fırladığı bir Türkiye'den 'Tepetaklak gidecek' diye ellerini ovuşturanlara inat kolay lokma olmadığını gösteren bir Türkiye'ye geldik. Elbette etkilendik ama bu etkilenmeler Türkiye'nin üstesinden gelebileceği boyuttadır."

Olpak, bazılarının sevincine rağmen Merkez Bankasının son faiz artırımı kararını doğru bulmadıklarını belirtti.

Olpak, "Bizler paradan para kazanmıyoruz, üretim ve ticaretten kazanıyoruz. Onun için de elbette faiz artırımından memnun değiliz" diye konuştu.

Türkiye son yıllarda ortaya koyduğu başarılarla huzur, güven ve pozitif istikrarın sağladığı yatırım için güvenli bir liman olduğunu ifade eden Olpak, bu çerçevede hazırladıkları raporda da belirttikleri gibi büyümenin finansmanı konusunda sorunların çözülmesini, özellikle kamu bankalarının proje finansı konusunda biraz daha yapıcı olmalarını istedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından MÜSİAD'ın yeni üyelerine ve başarılı üyelere plaket verildi.

Programda Bakan Şahin'e altın işlemeli bindallı hediye edildi.

Kaynak: AA