Samsun'daki Otel Çalışanlarına Silahlı Saldırı

SAMSUN - İlkadım ilçesinde otel çalışanlarına silahlı saldırı ile ilgili 3 kişinin yargılanmasına başlandı.

Yaşlaşık 4 ay önce 19 Mayıs Mahallesi'ndeki bir otelde meydana gelen olayda, Kenan Öre'yi tabancayla öldürdüğü, Erol Tezcan ve Fatih Çalışkan'ı da yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Hurşit Şahin ile olaya iştirak ettikleri gerekçesiyle tutuklanan Muzaffer Yılmaz, Ümüt Zehir ve Soner Tanış ile yine olayla ilgileri bulundukları öne sürülen Hasan K, Basri I. ile İsmail İ'nin tutuksuz yargılanmalarına başlandı.

Duruşmada tutuklu sanıklar, ölenin eşi, mağdurlar ile tarafların avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar ise duruşmaya katılmadı.

Sanık Hurşit Şahin, suçlamayı kabul ettiğini belirterek, "Ben olayla ilgili daha önce üç kez ifade verdim. Daha önceki ifadelerimin okunmasıyla yetinilmesini talep ediyorum. Olayı yeniden anlatmak istemiyorum. Olayın tek sorumlusu benim. Sorumluluğumu kabul ediyorum" dedi.

Diğer tutuklu sanıklar ise haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini talep etti. Ölenin eşi ile diğer yaralı ve olayın mağdurları da olaylarla ilgili şikayetçi olduklarını söyledi.

İfadelerin ardından mahkeme heyeti duruşmayı, eksikliklerin tamamlanması için erteledi.

Kaynak: AA