Öğrencilerinden "mavi Kapak" Toplama Kampanyası

YOZGAT - Yozgat'ın Yerköy ilçesinde eğitim gören ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri düzenledikleri "Mavi Kapak" toplama kampanyasıyla 5 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye aldılar.

Yerköy Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, yaptığı açıklamada, Yerköy Orta Anadolu Engelliler Derneği ile düzeneledikleri "Mavi Kapak Kampanyası" ile ihtiyacı olan 5 engelli vatandaşa, tekerlekli sandalye hediye edildiğini ifade etti.

Eğitim camiası olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında mavi kapak toplama kampanyası yaptıklarını anlatan Yavuz, "Mavi kapak kampanyası çerçevesinde, Yerköy Orta Anadolu Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Sarıaslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yapılan anlaşma ile ilçemizde bulunan öğrencilerimizin okullarında bulunan mavi kapak toplama alanlarında biriktirilen kapaklar ile 5 engelliye tekerlekli sandalye teslim edildi. İnşallah, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında okullarımızda mavi kapak kampanyası devam edecektir" dedi.

Yerköy Orta Anadolu Engelliler Derneği Başkanı Sarıaslan ise, öğrencilere teşekkür ederek "Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Yavuz ve ilçemizde bulunan öğrencilerimizle birlikte 5 engelli vatandaşımızın yüzünü güldürdük. Sosyal sorumluluk gösterip mavi kapak kampanyasına destek veren herkesi kutluyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA