Mısır'da İhvan Üyelerine Yönelik Gözaltılar

KAHİRE - Mısır güvenlik güçlerinin, Muhammed el-Bilteci ile Müslüman Kardeşler Teşkilatı yöneticilerinden Halid Ezheri ve Cemal Aşri'yi de gözaltına aldıkları bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin, İhvan yöneticilerinden Bilteci, eski Çalışma Bakanı Ezheri ve eski Milletvekili Aşri'nin, Kahire'nin batısında bulunan Giza bölgesindeki bir eve düzenledikleri baskında gözaltına alındıkları belirtildi.

İhvan liderlerini ve kadrolarını yakalamak için ekiplerin "takip ve araştırma çalışmalarını" sürdürdükleri ifade edilen açıklamada, gözaltındaki şahısların yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Tora Cezaevine nakledildiği kaydedildi.

Güvenlik güçleri, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevden alınmasından sonra İhvan yöneticilerine yönelik gözaltı operasyonlarını sürdürüyor. Bu isimler arasında, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, yardımcıları Hayrat Şatır, Raşid Beyumi ve diğer İslami siyasi parti temsilcileri yer alıyor.

Kaynak: AA