7. Çiğli Zafer ve Barış Festivali Başlıyor

Çiğli’de eğlence fırtınası estiren Çiğli Zafer ve Barış Festivali yarın başlıyor.

7. Çiğli Zafer ve Barış Festivali Başlıyor
29 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde yapılacak festivale birbirinden değerli sanatçıların katılımıyla Çiğli’de dört gün boyunca müzik şöleni yaşanacak.
Çiğli Belediyesi tarafından geleneksel hale dönüştürülen Zafer ve Barış Festivali’nin bu yıl 7.si gerçekleştirilecek. 29 Ağustos’ta başlayacak ve her gece önemli isimleri Çiğlililerle buluşturacak festival için tüm hazırlıklar tamamlandı. Festivalde Türk halk müziğinden, Türk sanat müziğine, rock müzikten pop müziğe her zevke hitap edecek sanatçılar Çiğlilerle buluşacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı ile 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün kutlandığı ve anlamının vurgulandığı festival, Çiğli Egekent girişindeki konser alanında düzenlenecek. Tüm etkinliklerin ücretsiz yapılacağı festivalin ilk günü olan 29 Ağustos’ta rock müziğinin sevilen ismi Haluk Levent Çiğlililere müzik ziyafeti verecek. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ise Türk halk müziğinin beğenilen yorumcusu Sabahat Akkiraz, türkü dolu bir gece yaşatacak. 31 Ağustos’ta ise özgün müzik yorumcusu Onur Akın sahne alacak. Festivalin finali olan 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde ise gençlerin hayranlıkla izlediği Grup 84 Çiğli halkıyla buluşacak. On binlerce insanın gelmesinin beklendiği festivalde Çiğlili müzisyenlere de sahnede fırsat verilecek.

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, zafer ve barışın bir anda vurgulandığı tek festival olan festivalde birbirinden değerli müzik adamlarını Çiğli’deki hayranlarıyla buluşturacaklarını söyledi.

Başkan Solak şöyle konuştu; “Müzik çeşitliliğine önem verdik. Pop, rock, türk halk müziği, türk sanat müziği ve özgün müzik yapan sanatçılarımızla yine dolu dolu bir festivalde bir araya geleceğiz. Festivallerimizde birlikteliğin önemini vurguluyoruz. Bu yıl da birbirinden değerli sanatçılarımız ilçemizde konser verecek. Tüm halkımızı davet ediyorum.”
Kaynak: İHA