Ödül Alan "ı. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları Projesi"

EDİRNE - Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tuncay Ergene, "Empati" ödüllerinin, insanların birbirlerini anlama çabasını ortaya koyan çalışma ve uygulamaları ödüllendirerek, toplumun gündemine getirmek, bireylerin empatik becerilerini geliştirerek, daha sağlıklı, daha hoşgörülü ilişkilerle toplumsal yaşam kalitesini geliştirmek amacıyla verildiğini söyledi.

Ergene, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Empati Ödülleri'nin 5 yıldır verildiğini ve bu yılki ödüle Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve Trakya Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen I. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları Projesi'nin layık görüldüğünü belirtti.

Projenin özel gereksinimli bireylerin birlikte spor yapmalarına, kaynaşmalarına, öz güven, psikomotor ve sosyal becerilerinin gelişimine, ailelerin, çocuklarının bedensel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimleri konusunda farkındalık kazanmalarına, normal gelişme gösteren bireylerin, özel gereksinimli akranlarıyla iletişimlerini geliştirmesine olanak sağladığı için layık görüldüğünü ifade eden Ergene, şunları kaydetti:

''Ödül 5 yıldır insanların birbirlerini anlama çabasını ortaya koyan çalışma ve uygulamaları ödüllendirerek toplumun gündemine getirmek, bireylerin empatik becerilerini geliştirerek daha sağlıklı, daha hoşgörülü ilişkilerle toplumsal yaşam kalitemizi geliştirmek amacıyla verilmektedir."

Ergene, ödülün paydaş kurumlar adına Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'e, Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek olan 12. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi ile 2013 Dünya Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi'nin açılış töreninde verileceğini kaydetti.

Kaynak: AA