Divriği'ye Ulaşımın Kolaylaşmasına Yönelik Çalışmalar

SİVAS - Sivas'ın Divriği ilçesine ulaşımın kolaylaşması için Karayolları ekipleri 3 güzergahtan çalışmalarını sürdürüyor.

UNESCO'nun "Dünya Kültür Mirası Listesi"nde yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası başta olmak üzere önemli tarihi eserlerin bulunduğu Divriği'nin ulaşım sorununun çözülmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Karayolları ekipleri, Keban-Arapgir-Divriği yolu, Kangal-Divriği-Arapgir yol ayrımı ve Sivas-Karayün-Celalli-Bakımlı Selimiye-Sincan turistik yolunda çalışmalarını sürdürüyor. Ulaşım sorununun çözülmesiyle Divriği'ye gelen turist sayısının artması bekleniyor.

Karayolları 16. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bu 3 güzergahtaki yol çalışmaları hakkında bilgilere verildi.

Açıklamada, 52 kilometrelik Keban-Arapgir-Divriği yolu projesi kapsamında, 6 km bölünmüş yol-sathi kaplama ve 37 km tek yol-sathi kaplamasının 2012 yılı sonu itibarıyla tamamlanarak trafiğe açıldığı belirtilerek, "Bu projenin tamamı Sivas ili sınırları içerisindedir. 2013 yılında 3 km bölünmüş yol-sathi kaplama, 6 km tek yol-sathi kaplama yapılması ile 1 adet Nıh Çayı Köprüsünün tamamlanması hedeflenmektedir" denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şehir geçişinin parke çalışmaları devam etmektedir. Devamı durumundaki bölünmüş yolda alt temel seviyesinde çalışmalar sürdürülmektedir. Nıh Çayı Köprüsünün yaklaşım dolgularında çalışılmaktadır. Tek yolda toprak işleri ve sanat yapıları ile kar tünellerinde çalışmalar devam etmektedir. Projenin tamamından geriye kalan 3 km bölünmüş yol-sathi kaplama, 6 km tek yol-sathi kaplama yapılması ile 1 adet Nıh Çayı Köprüsünün ve eksik imalatların 2014 yılında tamamlanması hedeflenmektedir."

Kangal-Divriği-Arapir ayrımı turistik yolunun 83 kilometre uzunlukta olduğu belirtilen açıklamada, "Tek yol-sathi kaplama olan bu proje, turistik yörelere ulaşım sağlayan yollar uhdesinde yer almakta olup, 26 km tek yol-sathi kaplaması 2003 yılından önce olmak üzere 2012 yılı sonu itibarıyla toplamda 26 km tek yol-sathi kaplama tamamlanarak trafiğe açılmıştır. Bu projenin tamamı Sivas ili sınırları içerisindedir. 2013 yılında 20 km tek yol-sathi kaplama yapılması hedeflenmektedir. Çalışmalar sürdürülmektedir. Projenin tamamından geriye kalan 57 km tek yol-sathi kaplamanın ise 2015 yılında tamamlanması hedeflenmektedir" denildi.

Uzunluğu 136 kilometre olan Sivas-Karayün-Celalli-Bakımlı Selimiye-Sincan turistik yolunda yürütülen çalışmalarla ilgili de açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Tek yol-sathi kaplama olan bu proje turistik yörelere ulaşım sağlayan yollar uhdesinde yer almakta olup, 2012 yılı sonu itibarıyla 8 km tek yol-sathi kaplama tamamlanarak trafiğe açılmıştır. Bu projenin tamamı Sivas ili sınırları içerisindedir. 2013 yılında 22 km tek yol-sathi kaplama yapılması hedeflenmektedir. Celalli-Bakımlı yolunda toprak işleri ve sanat yapılarında çalışmalar sürdürülmektedir. Projenin tamamından geriye kalan 128 km tek yol-sathi kaplamanın ise 2016 yılında tamamlanması hedeflenmektedir."

Kaynak: AA