Türkiyenin İlk Engeliler Kopleksi Şanlıurfa’da Yükseliyor

Kompleks olma özeliği ile Türkiye’de ilk olduğu bildirilen Şanlıurfa Belediyesi Engeliler Koordinasyon Merkezi inşaatı 14 bin metrekarelik alanda hızla yükseliyor.

Türkiyenin İlk Engeliler Kopleksi Şanlıurfa’da Yükseliyor
Şanlıurfa’nın Zafer Caddesi Şanlıurfa Ticaret Merkezi arasında yapımına 4 ay önce başlanan Şanlıurfa Belediyesi Engeliler Koordinasyon Merkezi inşaatında kapalı spor salonu ve toplantı salonun inşaatı tamamlandı. Engellilerin eğitim göreceği iki katlı binanın ise ikinci katının yapımına başlandı. Orta kısmında ise engeller için yapımı süren kapalı yüzme havuzu inşaatında ise hummalı çalışmalar devam ediyor. Kompleksin inşaat çalışmalarının daha 5 ay sürmesi bildirilirken Şanlıurfa’daki 10 binlerce engelli buranın açılışını dört gözle bekliyor. İçerisinde, Spor Salonu, Kapalı Yüzme Havuzu, Çok Amaçlı Salonu ve Park Bahçesi bulunacak olan ve Türkiye’de bir ilk olma özeliğine sahip Engeliler Koordinasyon Merkezi’nin yapımı yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olacak.

Şanlıurfa’daki görme, işitme, bedensel, zihinsel engelliler ile ailelerine ve engelli derneklerine de hizmet verecek olan Şanlıurfa Belediyesi Engeliler Koordinasyon Merkezi’nde, sosyal iyileştirme hizmeti, mesleki eğitim kursları, sosyal ve kültürel faaliyet hizmetleri ve bilinçlendirme faaliyetleri verilecek.

Engellilerin, aileleriyle birlikte etkinlikler yapacağı Koordinasyon Merkezi’nde, bütün engelli derneklerine de birer çalışma odası tahsil edileceğini söyleyen Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, merkezdeki 425 metre karelik alanın sergi salonu olacağını,56 metre karelik satış mağazasında ise sınıf ve atölyelerde üretilecek el emeği göz nuru ürünlerini satışa sunabileceğini vurguladı. Fakıbaba, her engelli gurubunun kendi üyeleriyle bir araya gelebilip toplantılarının yapabileceği 120 metrekarelik toplantı salonlarının da yer alacağı Engeliler Koordinasyon Merkezi’nde verilen bilgisayar eğitimiyle görme engellilerin bilgi kaynaklarına ulaşma özgürlüğüne sahip olacağını ifade etti.

Fakıbaba, 775 metrekare alana sahip spor salonunda engellilerin hem sağlıklı yaşam için hem de spor müsabakaları için ideal bir sosyal tesis olacağını ifade etti.

Çok amaçlı salonun ise 268 kişilik olacağının altını çizen Fakıbaba, engelliler için sosyal rehabilitasyon hizmeti vereceklerini aktardı.
Kaynak: İHA