"Tarihi Geleneksel Kızıldağ Güreşleri" Yapıldı

ADANA - Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle, Karaisalı ilçesi Kızıldağ Yaylası'nda "Tarihi Geleneksel Kızıldağ Güreşleri"nin yapıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, etkinliğe Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Karaisalı Kaymakamı İdris Arslan, vali yardımcıları, ilçe belediye başkanları, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden toplam 480 güreşçinin katıldığı "Geleneksel Kızıldağ Güreşleri'ne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Vali Coş, Geleneksel Kızıldağ Güreşleri'nin en iyi şekilde icra edilebilmesi, geçmişine yakışır bir şekilde gerçekleştirilmesi için büyük fedakarlıklar gösteren başta Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik olmak üzere Adana Milletvekili Fatoş Gürkan'a ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini kaydetti.

Güreşlerin, Türk sporuna ve Karaisalı'ya uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Coş, organizasyonla birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi için gayret gösteren, hizmet eden herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

Etkinlikte, Adana Milletvekili Fatoş Gürkan 3. kez güreş ağası seçilirken, güreşlerde Erzurum bölgesinden Sait Bingöl'ü yenmeyi başaran Kocaeli bölgesinden Ali Rıza Kaya, başpehlivan oldu.

Dereceye girenler sporculara toplam 12 bin 700 lira para ödülü ve çeşitli armağanlar verilen güreşlerde, 30 kiloda Ali Han Öksüz,35 kilo miniklerde Furkan Gizir,40 kilo miniklerde Dur Ali Koçak,35 kilo yıldızlarda Şükrü Çetiner,40 kilo yıldızlarda Nuh Göz,45 kilo yıldızlarda Hüseyin Tekerlek,50 kilo yıldızlarda Can Çevikol,55 kilo yıldızlarda Burak Sevgili,60 kilo yıldızlarda Ömer Çomluk,65 kilo yıldızlarda Yunus Doğan,50 kilo büyüklerde Hüseyin Çakıt,55 kilo büyüklerde Gökhan Zorba,60 kilo büyüklerde Nebi Uzun,65 kilo büyüklerde Ersin Çetin,70 kilo büyüklerde Mustafa Kuyucu,75 kilo büyüklerde Muhammed İlkhan,80 kilo büyüklerde İsmail Bulut,90 kilo büyüklerde Kürşat Gökoluk birinci oldu.

Kaynak: AA