Şehit ve Gaziler Derneği 98 Yaşında

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi üyeleri, derneğin kuruluşunun 98’inci yıl dönümünü kutladı.

Şehit ve Gaziler Derneği 98 Yaşında
Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması ve protokol konuşmalarının ardından son buldu. Törene şehit aileleri, gaziler ve protokol mensupları katıldı.

Tören sonrası dernek üyeleri Pınarbaşı ve Hamitler şehitliklerini ziyaret etti. Gaziler Derneği Bursa Şubesi 2. Başkanı Haşim Sivri, “Ülkemizde bir başka derneğe verilmeyen özel şeref günü devletimiz tarafından yalnızca Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ne verilmiştir. Kanunla tahsis edilmiş özel bir gündür. Derneğimiz, Çanakkale ve diğer cephelerden yaralı olarak gelen gazilerimizin bakım, tedavi ve memleketlerine dönebilmeleri için cep harçlıklarının temini maksadıyla kurulmuştur” dedi

Terörle mücadelede pek çok asker, polis, diplomat ve öğretmeni şehit verdiklerini söyleyen Sivri, “Kanlarımızla yoğrulan vatan toprağını korumak uğruna şehit olan ve yaralanan bu kahraman ve cesur insanlar, canlarını büyük Türk milleti için verdi. Unutulmamalıdır ki, gazisini tanımayan, şehidini hatırlamayan bir milletin bağımsız bir devlet ve millet olarak varlığını devam ettirebilmesi mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA