Demokratik Kongo'da Zirai Kalkınmaya Tika'dan Destek

ANKARA - ENES KAPLAN - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı , Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne traktör, motorsiklet ve çeşitli tarım makinelerinin de bulunduğu zirai destek sağladı

TİKA yetkililerinden alınan bilgiye göre, Afrika'nın en kalabalık dördüncü ve milli geliri en düşük ülkesi olan Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde TİKA'nın kalkınma desteği devam ediyor.

Yaşadığı iç savaşın etkisiyle orta Afrika'nın en fakir ülkelerinin başında gelen Demokratik Kongo'nun özellikle büyük tarımsal kalkınma potansiyelini yakalayabilmesi için yerel sivil toplum kuruluşlarının başlattığı projelerin TİKA'nın da desteğiyle hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi sağlanıyor.

TİKA bu doğrultuda, başkent Kinşasa bölgesinde çiftçilerin modern tarım makine ve ekipmanı kullanarak daha verimli üretim yapması amacıyla çalışan ADUS adlı sivil toplum kuruluşuna destek oluyor.

Traktör, motorsiklet, çeşitli tarım makineleri, malzeme ve ekipmanından oluşan TİKA hibeleri Türkiye Cumhuriyeti Kinşasa Büyükelçisi Bekir Uysal tarafından törenle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Modeste Behati Lukwebo'ya teslim edildi.

TİKA'nın gerçekleştirdiği tarım projeleriyle, aktif işgücünün üçte ikisi ziraat alanında çalışan Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde, üretimin artırılması ve ülkenin özellikle modern tarım araç-gereç ve makinelerine sahip, mekanize bir tarım sektörüne ev sahipliği yapması hedefleniyor.

Kaynak: AA