Saraçhane Parkı’ndaki Mısır ve Suriye Protestosu

Mısır ve Suriye Halkı Kardeşlik Platformu öncülüğünde Fatih Saraçhane Parkı’nda başlatılan protesto gösterileri sürüyor.

Mısırlı Esma’ya babası tarafından yazılan mektubun okunmasıyla duygusal anlar yaşandı.

Fatih Saraçhane Parkı’nda, Mısır ve Suriye Halkı Kardeşlik Platformu öncülüğünde Mısır ve Suriye’de yaşanan olaylar çok sayıda kişinin katılımıyla protesto edildi. Vatandaşlar, ‘Rabia’ işaretli pankart, tişört, şapka ve bayraklarla eyleme katılırken, program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Hep bir ağızdan tekbir getiren vatandaşlar, “İhvan’a selam direnişe devam”, “Yaşasın ümmet dayanışması”, “İsrail’den Mısır’a direnişe bin selam”, “Mısır halkı yalnız değildir”, “Şehit Esma yolun yolumuz” şeklinde slogan attı. Ardından sahneye çıkan Grup Genç, şarkılarını Mısır ve Suriye halkı için seslendirdi.

Ardından Mısırlı Esma’ya babası tarafından yazılan mektup okundu. Bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamazken, kalabalık Mısır Konsolosluğu’nun bulunduğu caddenin isminin Şehit Esma Caddesi olarak değiştirilmesi yönünde sloganlar attı. Saat 17.30’da başlayan eylemin geç saatlere kadar devam etmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA