Antalya’da 2. Geleneksel Ukrayna Kültür Günleri

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği 2. Ukrayna Kültür Günleri bu yıl da büyük coşkuya sahne oldu.

Antalya’da 2. Geleneksel Ukrayna Kültür Günleri
Ukraynalı grupların gösterileri de ilgiyle izlendi.

Farklı kültürleri bünyesinde barındıran Antalya’da, gelenekselleşen Ukrayna Kültür Günleri yine büyük coşkuya sahne oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği Ukrayna Kültür Günleri, kortej yürüyüşü ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki gösterilerle başladı.

Antalya’da yerleşik hayata geçmiş Ukraynalıların kendi kültürlerini yaşayabilmeleri amacıyla gerçekleştirilen etkinlik, Antalyalılar ve Ukraynalılar tarafından ilgiyle izlendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi önünden başlayan kortej, Atatürk Caddesi üzerinden gösterilerin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürdü. Yol boyunca sevgi gösterisine maruz kalan korteje Büyükşehir Belediye Bandosu’na bağlı Antalya Ritm Grubu’nun çaldığı marşlar eşlik etti. Ukraynalılar da yol boyunca kendi geleneksel şarkılarını seslendirdi. Ukraynalıların geleneksel kıyafetleri büyük ilgi gördü. Cumhuriyet Meydanı’ndaki gösteriler ise göz kamaştırdı.
Kaynak: İHA