Adana'da Kocasından Şiddet Gördüğü İddia Edilen Kadın

ADANA - Kocasından şiddet gördüğü iddia edilen İlknur T, "Sabah saatlerinde bir ara elinden kurtularak sokağa kaçtım. Bacağımdan sürükleyerek yeniden eve götürdü ve dövmeye devam etti" dedi.

Ceyhan ilçesinde üç ay önce evlendiği kocası H.T'den şiddet gördüğü gerekçesiyle Adana'daki annesinin evine sığınan İlknur T.,AA muhabirine, kaçarak evlendiği kocasının "kıskançlık krizine girerek kendisini saatlerce dövdüğünü" öne sürdü.

Bir ara elinden kurtulmasına rağmen kocasının sokakta sürükleyerek eve götürdüğünü anlatan İlknur T, şunları söyledi:

"Gece film izlerken bir ara iç çekmiş olmama sinirlenen eşim, kimi düşünerek iç çektiğimi sordu ve akabinde vurmaya başladı.

Boğazıma bıçak dayayarak tehditte bulunan eşim, 'Bugün senin ölüm günün olacak. Seni gazetelerin üçüncü sayfasına haber yapacağım' diyordu. Sabah saatlerinde bir ara elinden kurtularak sokağa kaçtım. Sokakta yakaladıktan sonra bacağımdan sürükleyerek yeniden eve götürdü ve dövmeye devam etti. Polisler eve geldiğinde uzun süre kapıyı açmadı. Ardından beni banyoya kilitledi, daha sonra kapıyı açtı."

Eşinin tehditlerinden korktuğu için polise verdiği ifadesinde şikayetçi olmadığını belirten genç kadın, hastanedeki tedavisinin ardından akrabalarının yardımıyla savcılığa giderek, koruma talebinde bulunduğunu kaydetti.

Şikayetçi olmadığı için serbest bırakılan eşinin kendisine ve ailesine zarar vermesinden endişelendiğini ifade eden İlknur T, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızdan yardım talep ediyorum. Kocam hasta. Her an bana ve aileme ciddi zarar verebilir" diye konuştu.

Kaynak: AA