8. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali

MUĞLA - Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT, Köyceğiz Belediyesi, Kültürler Arası İşbirliği ve Diyalog Derneği iş birliği ile düzenlenen 8. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali başladı.

Festivalin ilk gününde, 4 yıl önce festivale katılmak üzere Köyceğiz'e gelen ve burada geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden sinema ve tiyatro oyuncusu Aykut Oray adına kültür ve sanat evi açıldı.

Festivalin onur konukları Türk sinemasının duayen isimlerinden Selma Güneri ve Aytaç Arman ile yönetmen Ümit Efekan oldu. Festivalin açılış galasında festivale katılan onur konuklarına düzenlenen törenle çiçek ve plaketleri verildi.

Açılış konuşması yapan Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, kültüre, sanata ve sanatçıya önem verdiklerini, festivalin sekizincisini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sinemayla ve festivallerle çok daha geniş kitlelere ulaşabilmenin mümkün olduğunu belirten Erbay, "Köyceğiz Belediyesi olarak, 2001 yılında 'Sinema Günleri ' diye başladığımız daha sonra 2002-2012 yılları arasında da Ulusal Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Film Festivali olarak 12 yıldır devam eden etkinliklerde Türk sinema sanatının halka sevdirilmesi açısından büyük başarı kaydedilmiştir" dedi.

Aykut Oray için Köyceğiz'in çok önemli ve anlamlı olduğunu kaydeden sinema sanatçısı Aytaç Arman, "Bu konağı kültür merkezi olarak düzeltmişler. Konağı koruma altına almışlar. Bir odasını da sevgili dostum Aykut'a ayırmışlar, donatmışlar. Aykut'a ait değerleri koymuşlar teşekkür ediyorum. Bu festivali düzenleyenlere Aykut adına, tüm dostları ve meslektaşları adına teşekkür ediyorum. Çok mutlu oldum" diye konuştu.

Festival süresince, Entel Köy Efe Köye Karşı, Zerre, Gözetleme Kulesi, Celal Tan ve Ailesi, Can, Uzun Hikaye, Hükümet kadın, Yük, Saklı Bahçede Aşk, Geriye Kalan, Bu Son Olsun ve Çanakkale/Yolun Sonu filmleri izleyicilerle buluşacak. 8. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri festivali 30 Ağustos'ta sona erecek.

Kaynak: AA