Nöbetçi Vekil Uygulamasında "rabia" Selamı

KAYSERİ - AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, nöbetçi vekil uygulaması kapsamında düzenlediği basın toplantısına "Rabia" selamı vererek başladı. Toplantı boyunca da Rabia selamı vermeye devam eden Karayel, Mısır ve Suriye'de katliam yapanları kınadı.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu 28 Şubat Alt Komisyonu Başkanı Karayel, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı binasında nöbetçi vekil uygulaması kapsamında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya "Rabia" selamı vererek başlayan Karayel, bu selamın mazlum milletlerin ve mazlum Müslümanların selamı olduğunu söyledi.

Dünyanın neresinde olursa olsun darbeye, darbe fikirlerine karşı olduklarını ifade eden Karayel, bir zamanlar Türkiye'de olduğu gibi şimdi de Mısır'da ve Suriye'de kötü niyetli kişilerin iş başında olduğunu belirtti.

Türkiye'nin darbelerden çok çektiğini dile getiren Karayel, şunları söyledi:

"Bu mazlum milletlerin darbecilerden çekmemesi için Türk milleti olarak Mısır'daki mazlum demokrasi yanlılarının ve Suriye'deki mazlumların yanında olduğumuzu haykırıyoruz. Mazlum milletler denilince emperyalistlerin işgalinden geçmiş milletler aklımıza geliyor. Mısır'da şu an yaşanan, bir demokrasi katliamıdır. Mısır'da demokrasiye, insan haklarına, özgürlüğe inananların mücadelesi katlediliyor. Millet adına elinde silah bulunduranlar, demokrasiyi katletme anlayışına sahip olamazlar. Bu nedenle biz Suriye'deki, Msır'daki mazlumları destekliyoruz. Bu nedenle Türkiye'deki tencere ve tavacılara karşı duruyoruz. Gezi bahaneleriyle milletin huzur ve sükunetini bozmak isteyenlere karşı duruyoruz. Biz milletin iradesini temsil ediyoruz, bu iradeye sonuna kadar sahip çıkacağız. Mısır ve Suriye, bizim geçmişte uzun süre birlikte yaşadığımız insanların bulunduğu toprak parçası, dini ve kültürel bağlarımız var."

Türkiye'de bazı dönemlerde darbeler yaşadığını anımsatan Karayel, "Bu darbeler sonucu başbakanını, bakanlarını asan bir zihniyet oluştu. Vesayetçi ve darbe rejimini anımsatacak ne varsa kaldırılmasından yanayız. Kayseri'de ve Türkiye genelinde darbecilerin koyduğu sokak, cadde ve farklı mekan isimlerinden darbeyi anımsatan adlar da değiştirilmelidir. Türkiye'de 27 Mayıs darbesi uzun yıllar bayram olarak kutlandı. Şimdi devran döndü, millet iradesi hakim. Okullara, caddelere, kamu kurum ve kuruluşlarına verilmiş, darbeyi, darbecileri çağrıştıran isimler varsa bunların kaldırılmasını istiyoruz. Kayseri'deki 27 Mayıs Caddesi'nin de adı değiştirilmeli. Sandık konularak, milletin de fikri alınarak bu isim değiştirilebilir. Darbecilerin sadece isimlerini, sıfatlarını değiştirmek değil, ayaklarının bastığı yerleri 40 kere yıkamak lazım" ifadesini kullandı.

Suriye ve Mısır'da kendi halkını katleden diktatörlerin yatacak yer bulamayacağını belirten Karayel, "Suriye'nin başındaki katil devlet başkanı, babasının izinden gidiyor. Bin 300 çocuğu 3-5 dakika içinde katletmiş olması gözünün nasıl döndüğünü ve nasıl canilikle devleti idare ettiklerini gösteriyor. Firavun gibi düşünüp Musa gibi yaşamak istiyorlar. Mısır halkı bunları halledecektir. Şu ana kadar dünyanın hiçbir yerinde darbeciler muvaffak olmadı, zafer sağlayamadı. Bu diktatörler de yatacak yer bulamayacak" diye konuştu.

Karayel'in, basın toplantısının tamamında "Rabia" işareti yaptığı görüldü.

Kaynak: AA