CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan, Muğla'da

MUĞLA - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "Yerel yönetimlerde kadın temsil oranı çok düşük" dedi.

CHP il binasında basın toplantısı yapan Dokuzcan, 18 Eylül'de CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı olarak "CHP Kadın Koları Anadolu Yollarında" adı altında çalışma başlattıklarını söyledi.

Şiddetin öne çıktığı, savaşın her yerde kendine yer bulduğu bir zamanda, sevgiyi örgütlemenin yollarını düşündüklerini kaydeden Dokuzcan, "Sevgiyi örgütlemek kadın gücünden geçiyor. Bir uzak doğu atasözü, 'İnsanlık iki kanatlı bir kuştur, bu kuşun bir kanadı kadınlar bir kanadı erkeklerdir' İnsanlığın hedefine ulaşabilmesi için iki kanadını da eşit kullanması gerekiyor. Kanatlar birlikte kullanılırsa insanlık ancak o zaman hedefine ulaşır" dedi.

Dokuzcan, hedeflerinin seçimleri kazanarak, Türkiye'nin aydınlık geleceğine sahip çıkacak yapıyı yeniden oluşturmak olduğunu ifade etti.

Seçimlerden önce bölgelerde yaşayan kadınlarla yüz yüze görüşmek ve sorunlarına çözüm bulacaklarını belirten Dokuzcan, "Toplanan verilere göre de politikalar belirlenecek. Yerel yönetimlerde kadın temsil oranı çok düşük. Yapacağımız çalışmalarla bu oranı arttırmak istiyoruz. Parti içerisinde yerel seçimlerle ilgili çalışmalar başladı.

Aday adaylığı başvuru süresi 2 eylülde bitecek. Kadın kolları olarak ve kadın adaylar olarak bu konudaki çalışmalarımızı hızlandırmalıyız" diye konuştu.

Basın toplantısına, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Fatma Köse, Kadın Kolları Genel Sekreteri Nurten Bozkurt, Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Belkıs Bozacı ve partili kadınlar katıldı.

Kaynak: AA