Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Zahteroğulları'nın Açıklaması

KIRKLARELİ - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, "Eğitimsiz çocuklarımızın özel sektörde istihdamlarını teşvik edeceğiz" dedi.

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ı ziyaret eden Zahteroğulları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yeniden yapılandırılarak yoğun bir çalışma içerisine girildiğini söyledi.

Yeni programlar ve projeler hazırlamaya çalıştıklarını belirten Zahteroğulları, birtakım inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kırklareli'ye geldiğini ifade etti.

Zahteroğulları, daha sonra Vali Yaman ile Huzurevi, Dr. Fuat Umay Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu ile Erkek Yetiştirme Yurdu'nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalan Fenerbahçeli çocuklara forma hediye eden Zahteroğulları, burada çocuklarla sohbet etti.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Zahteroğulları, koruma altında olan ve üniversite eğitimlerini tamamlayan çocukların devlette iş bulma imkanlarının daha kolay olacağını ifade etti.

Zahteroğulları, eğitimsiz çocukların ise devlette iş bulma imkanlarının daha az olacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Eğitimsiz çocuklarımızın özel sektörde istihdamlarını teşvik edeceğiz. Öğrencilerimizin kendilerini mesleğe hazırlamaları lazım. Koruma kararıyla kurumlarımızda kalan çocukların özel sektörde istihdam edilmeleri halinde 5 yıl süreyle sigorta primlerinin işçi ve iş veren payını devlet karşılayacak. Tasarı mecliste, ekim ayında inşallah çıkmasını bekliyoruz. Eğitime devam eden çocuklarımızın da tamamına özel okul imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın özel okul kontenjanlarının üçte ikisini bizim kuruluşlarımızdaki çocukların kullanmaları üzere yasa yapıyoruz. Öğrencilerimizden tek bir şey istiyoruz; eğitime devam etmeleri."

Kaynak: AA