Yozgat’tan Çankaya’ya Uzanan Başarı Öyküsü

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Çankaya Belediyesi Lozanpark Spor Tesisleri’nde hazırlanan Engelli Milli Tenisçi Ayşegül Zararsız’ı makamında kabul etti.

Yozgat’tan Çankaya’ya Uzanan Başarı Öyküsü
Çankaya Belediyesi Engelli Dostu Belediyecilik uygulamalarına bir yenisini ekleyerek genç bir kızın Yozgat’tan başlayıp Çankaya’ya uzanan ve dünyanın tanıdığı bir sporcu olmasını sağlayan sürece katkı sundu. Doğuştan engelli olan ve sol ayağında cam kemik bulunan Ayşegül Zararsız, 14 yıllık yaşamının son iki yılında oynadığı tenis sporunda Tekerlekli Sandalye Tenis Milli Takımı’na yükselişinde ve Uluslararası Tenis Federasyonu’nun 3-6 Mayıs tarihleri arasında Antalya’da düzenlediği ve dünya ülkelerinden 18 yaş altı 16 tenisçinin katıldığı turnuvada ikinciliği kazanmasında kendisine yardımlarını esirgemeyen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’a teşekkür plaketi sundu.

İki sene öncesine kadar Yozgat’ın Kadışehri’nde otururken Ankara’ya akrabalarının yanına gelen ailesiyle birlikte gittikleri Çankaya Belediyesi Lozanpark Sosyal Tesisleri’nde Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’na bağlı eski Milli Takım Antrenörü ve aynı zamanda Türkiye’nin ilk ve tek engelli antrenörü olan Ayhan Çelik ile yolları kesişen Ayşegül Zararsız, tenis sporuna büyük ilgi duyduğunu ama yaşadığı yerde bu sporu hem de engelli olduğu için yapamayacağını belirtirken ailesinin de desteği ile Yozgat’ın Kadışehri’nden ayrılarak Ankara’ya yerleştiklerini ve iki yılda hayatının bu kadar köklü bir biçimde değişeceğini ummadığını ifade etti.

Keçiören’de Genç Osman Anadolu Lisesi’nde öğrenim hayatına devam eden ve kendisine yeni bir hayat kuran milli sporcu, şimdilerde antrenörüyle birlikte 16-18 Eylül tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilecek turnuvaya Çankaya Belediyesi’nin Lozanpark’taki tenis kortlarında hazırlanırken elde edeceği başarılarla dünya sıralamasındaki 10’uncu sırada bulunan yerini daha da yukarılara taşımak için canhıraş çalışıyor.

Genç Milli Sporcunun kısa sürede elde ettiği başarıların çok önemli olduğunu dile getiren Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Ayşegül kızımız engeller ne olursa olsun azmin ve çabanın sonucunda nelerin başarılabileceğini bizlere gösterdi. Bundan sonraki süreçte Ayşegül’e her konuda yardımcı olmaktan büyük onur duyacağımı belirtmek isterim" diye konuştu.

Kaynak: İHA