Amasya'ya Yeni Şehirler Arası Otobüs Terminali

AMASYA - Amasya'da yap, işlet devret modeli ile yapamına bir süre önce başlanan yeni şehirler arası otobüs terminali inşaatı hızla devam ediyor.

Boğazköy mevkisinde yaklaşık 25 dönümlük bir alanda geçtiğimiz nisan ayında temeli atılan yeni şehirler arası otobüs terminalinin yapım çalışmaları devam ediyor.

Terminalin inşaatını ve sonrasında 15 yıl işletmeciliğini yapacak iş adamı Ali Kırlangıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terminalin yapımının kısa bir süre içinde tamamlanacağını söyledi.

Konum olarak terminalin tarihi İpek Yolu üzerinde olduğunu ve doğunun batıya açılan güzergahında bulunduğunu belirten Kırlangıç, "Terminal inşatımız planladığımız süre içinde sürüyor. Çok kısa bir süre sonra Amasyalılar çok modern bir şehirler arası otobüs terminaline kavuşacak. Kapalı alanı 4 bin 500 metrekare olacak terminal günlük yaklaşık 300 otobüse ev sahipliği yapacak. Terminalimiz sosyal donatıları ile de ön plana çıkıyor" dedi.

Kırlangıç, çevre yolu güzergahında bulunan terminalin 16 adet yazıhane, 2 adet restoran, 2 adet büfe, 1 market ile sosyal üniteler ve engellilerin kullanabileceği bir tasarıma sahip olacağını belirtti.

Öte yandan, yeni şehirler arası otobüs terminalinin 5 milyon liraya mal edileceği öğrenildi.

Kaynak: AA