Tika İle Osmangazi Belediyesi Balkanlar’da Ortaklığa İmza Attılar

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ile Bursa Osmangazi Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Tika İle Osmangazi Belediyesi Balkanlar’da Ortaklığa İmza Attılar
TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, protokol imzası töreninde yaptığı konuşmada, Kosova’da bir kültür merkezinin inşası ile ilgili olarak protokol imzaladıklarını belirterek, “Bu çalışmalar tüm milletimizin, devletimizin 'Evladıfatihan' bölgesindeki çalışmalarının yansımasıdır. Bütün halkımız adına böyle bir çalışmayı, böyle bir şartlı bağış ile TİKA üzerinden yapması dolayısıyla da ayrıca Belediye Başkanımızı ve bütün Belediye’yi de tebrik ediyoruz. Buna benzer pek çok çalışmalarımızı da kardeş Belediye çerçevesinde TİKA kanalıyla yürütmekteyiz. İnşallah sayılarının artmasını da temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar ise Balkanlar’dan yoğun bir nüfus olduğunu söyleyerek, Balkan ülkeleri ile kardeş belediyelerinin ve teknik düzeyde ilişkilerinin olduğunu aktardı. Dündar, Belediye olarak Kosova’da 1. Murat Hüdavendigarı her yıl andıklarını söyleyerek, “Kardeş Belediye Obiliç Belediye Başkanı ile yaptığımız görüşmelerde karşılıklı işbirliği ve ilişkilerin gelişmesi adına Osmangazi Belediyesi olarak bizler orada bir kültür merkezi yapmayı taahhüt ettik. Bu çerçevede, proje çalışmaları son aşamaya geldik. Osmangazi Belediyesi TİKA vasıtasıyla yapacak” ifadelerini kullandı.

Protokol kapsamında, Kosova Obiliç’te sosyal ve Kültürel amaçlı Bina Yapımı için Obiliç Belediyesi tarafından tahsis edilen arsa üzerinden zemin, bir kattan oluşan, Osmangazi Belediyesi tarafından hazırlanan mimari projedir. 2014 yılında tamamlanması öngörülen projenin, bina mülkiyeti ve kullanım hakkının Obiliç Belediyesi’ne devredilecektir. TİKA inşa sürecinde her aşamadaki eylemleri yüklenirken, Osmangazi Belediyesi ise maliyeti TİKA hesabına aktarmakla sorumludur.

Protokolün imzalanmasından sonra TİKA Başkanı Çam, Osmangazi Belediye Başkanı Dündar’a el yazması tablo hediye etti.
Kaynak: İHA