Çalışkan: 'mısır’daki Direniş Yürekleri Kıpırdatmaya Yetti'

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Mısır'daki direnişin yankılarının bütün dünyada yürekleri kıpırdatmaya yettiğini ifade etti.

Çalışkan: 'mısır’daki Direniş Yürekleri Kıpırdatmaya Yetti'
Çalışkan, yaptığı açıklamada, Rabia’tül Adeviye ve Nahda meydanlarında yüzlerce Mısırlının hunharca katledildiğini geride kalanlar ve tüm dünya Müslümanları direnişe devam ettiğini belirterek, bu direnişin yankılarının bütün dünyada yürekleri kıpırdatmaya yettiğini ifade etti.

Sosyal medyada yaygın biçimde kullanılan Rabia işareti ile ilgili de açıklama yapan Çalışkan şunları ifade etti:
“Rabia işareti ile sembol haline gelen mücadele bütün baskılara ve yıldırma politikalarına rağmen devam ediyor. Askeri yönetim ve destekçisi olan güçler sivil ve silahsız halkla savaşmaya devam ediyor. Bu savaş, silahsızlara karşı yapıldığı için bir korkunun savaşıdır. Kendi gölgelerinden bile korktuklarının işaretidir. Müslümanlar varlıklarıyla bile yüreklere korku salıyor, bu korku Mısır’daki gayrimeşru yönetimi katliamlara sürükleyecek kadar büyük bir korkudur. Asıl korkulacak olan Allah’tır. Müslümanların tek ve en büyük korkusu ‘Allah korkusu’ olduğu için her şart ve durumda Müslümanlar zafere ulaşıyor.”
Çalışkan açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Ortadoğu’da kan, gözyaşı ve acı kesintisiz devam ediyor. Gazze, Irak, Suriye ve şimdi de Mısır Allah Müslüman kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Bizler de üzerimize düşeni yapmak için hazırız. Allah bizleri kardeşlerimize yardım etmeye güç yetirsin inşallah. Elimizle, dilimizle, kalbimizle hangisi olursa olsun Rabbim kardeşlerimizin yanında yer almayı bizlere nasip etsin.”
ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan Mısır yönetimini destekleyenlere de tepki göstererek, “Mısır’daki katliamların arkasında İsrail’in olduğu belgelendi. Başbakan konuyla ilgili bir açıklama yaparak İsrail’i suçladı. Her taşın altından çıkan İsrail’i ve destekçilerini şiddetle kınıyoruz. Ayrıca Mısır’daki yönetimi destekleyen Arap ülkelerini de bir an önce kendilerine gelmeye davet ediyoruz. Kendilerine gelmezlerse sıra muhakkak onlara da gelecektir“ ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA