Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Rize'de

RİZE - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ''Hükümet olarak hiç bir zaman sessiz yığınları, kimsesizleri, imkansızları unutmadık'' dedi.

Yazıcı, Rize Belediyesince Sahil Parkı'nda kurulan iftar çadırında, iftar öncesi vatandaşlara yemek dağıttı, bir süre sohbet etti.

Yazıcı, ardından iftar öncesi yaptığı konuşmada, ramazanın yardımlaşma duygusunu artırdığını, komşusu açken kimsenin tok yatmaması gerektiğini belirtti.

Paylaşmanın, kaynaşmanın, ramazanda dayanışma içerisinde olmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Yazıcı, ''Sivil toplum bu dayanışmayı gösterirken hükümet olarak da hiçbir zaman sessiz yığınları, kimsesizleri, imkansızları unutmadık. Çünkü yola çıkarken 'sessiz çoğunluğun sesi, kimsezlerin kimsesi olacağız' dedik. Bu bizim taahhüdümüz, toplumsal sorumluluğumuzun gereğidir. Bu sozü seçim meydanlarında söyleyip terketmedik, yankısını boşluğa bırakmadık. Milletimiz yetki verdiği günden itibaren sosyal politikaları gündemimizin en başına aldık'' dedi.

Vatandaşın sorunlarına çözüm arayan ve kaynak aktaran bir yönetim anlayışına sahip olduklarını vurgulayan Yazıcı, ''Sağlık hizmetlerinde, eğitimde, özürlü vatandaşların durumlarını düşünün. Evini ısıtamayan vatandaşlarımıza tahsis ettiğimiz imkanları gözönünde bulundurun. Birileri bunu küçümsüyor. 'Odun, kömür, makarna' politikası diyor. Kim ne derse desin, sosyal devlet olmanın gereği, vatandaşını aç açık bırakmamaktır. Çalışacak durumda olanlara da imkanlar ölçüsünde yol açmak, önündeki engelleri kaldırmak suretiyle iaşesini temin edebileceği ortamları oluşturmaktır'' şeklinde konuştu.

Yazıcı, konuşmasını sürdürürken iftar vakti geçince, ''Vakit olmuştur ama siz yine de hocayı dinleyin. Yanlış bir şey söylemeyeyim, erken oruç açtıran durumuna düşmeyeyim'' diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmanın ardından Bakan Yazıcı, iftar çadırında vatandaşlarla birlikte orucunu açtı.

Kaynak: AA