Şişli Belediye Başkanı Sarıgül Açıklaması

ÇORUM - Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Binlerce yurttaşımız Mustafa Sarıgül'ü, Türkiye Değişim Hareketi'ni nerede görmek isterlerse, bizim üzerimize düşen bir sorumluluk olursa, sorumluluğumuzu geçmişte yerine getirdiğimiz gibi bugün de yerine getirmeye çalışırız" dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Çorum'a gelen Sarıgül, Devlet Tiyatro Salonu'nda Türkiye Değişim Hareketi gönüllüleriyle bir araya geldi. "Çare Sarıgül" sloganları eşliğinde kürsüye çıkan Sarıgül, konuşmasında Türkiye'nin her noktasına ulaşmaya çalıştığını söyledi.

"Yurttaşlarım ne yapıyorlar, nasıl bir çalışma içindeler, Mustafa Sarıgül'ü nerede görmek istiyorlar, bütün bu soruların cevaplarını arıyorum" diyen Sarıgül, "Bu çalışmalarımda da Türkiye'deki yurttaşlarımın yüzde 100'ünü kucaklamak istiyorum. İnşallah yurttaşlarımın da yüzde 100'ünün yüzünü güldürmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kendisinin bir yere gelmek için dolaşmadığını ve böyle birşey arzu etmediğini belirten Sarıgül, şöyle konuştu:

"Bu mücadele benim mücadelem değil. Bu mücadele demokrasiye, barışa, özgürlüğe inanan binlerce yurttaşımızın mücadelesidir. Ben sadece önde görünüyor olabirilim. Ama binlerce yurttaşımı temsil ediyorum. Binlerce yurttaşımız Mustafa Sarıgül'ü, Türkiye Değişim Hareketi'ni nerede görmek isterlerse, bizim üzerimize düşen bir sorumluluk olursa, sorumluluğumuzu geçmişte yerine getirdiğimiz gibi bugün de yerine getirmeye çalışırız. Çünkü Mustafa Sarıgül ve arkadaşları bireysel bir mücadele içerisinde değil, kesinlikle toplumsal bir mücadele içerisindelerdir."

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Sarıgül, bir gazetecinin, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacak mısınız?" sorusuna, "İstanbul çok önemli bir kentimiz. Yerel seçimlerde büyük bir buluşmaya ihtiyaç var. Bu demokratik buluşmanın Türkiye'nin her noktasında olması lazım. Demokrasinin kurum ve kurallarıyla oturması için yerel seçimlerde mutlaka muhalefetin aktif olması lazım" şeklinde cavap verdi.

"CHP'ye katılım konusunda net bir şey var mı?, teklif geldimi?" sorusu üzerine Sarıgül, şunları söyledi:

"Mustafa Sarıgül tozda, dumanda kalmaz, tozu dumana katar. Sarıgül'ün iki tane tercihi olması lazım, ya sıradan ve sürüden biri olmak ya da bayrağı burca dikmek. Hiçbir endişeniz olmasın. Sarıgül ve arkadaşları, yurttaşlarımızın teveccühü olumlu bir şekilde oluşursa gereğini yapacaktır. Ancak biraz daha zaman var. Ben partideyken Genel Başkanımız Prof. Dr. Erdal İnönü'den nezaket, zerafet ve devlet adamlığını, milletvekilliğim döneminde Başbakan Turgut Özal'dan pratik çözümleri öğrendim. Belediye başkanlığım döneminde Cumhurbaşkanımız Demirel'den de 24 saatin bile çok önemli olduğunu öğrendim."

-Bozdağ'a yapılan saldırı

Sarıgül, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yapılan saldırıyı da kınadığını belirterek, "Kesinlikle doğru bir olay değildir. Seversiniz, sevmezsiniz, düşüncelerini beğenirsiniz, beğenmezsiniz...Kaba kuvvet olayı hiç doğru bir olay değildir. Çok şık bir olay olmamıştır. Hele hele de 'incinsen de incitme' kültürünün en önemli noktası olan Hacı Bektaş'ta bu olayın cereyan etmesi hoş olmamıştır. Münferit bir olay olarak değerlendiriyorum. Çok üzüldüm. Her yerde şiddet ve kaba kuvvet gitmeli, demokrasi gelmeli. Demokrasinin de hesaplaşma ortamı yumruklaşma değildir, sevgi ortamı içinde sandığa gitmektir" dedi.

Mısır'daki yaşanan olayları da değerlendiren Sarıgül, "Mısır'da yaşanan olayları şiddetle kınıyorum. Mısır da bir an önce demokrasiye geçmeli ve yurttaşlar isteklerini, arzularını, bir yönetimi değiştirmiyorlarsa mutlaka bunun hesabını sandıkta sormalılar" diye konuştu.

Daha sonra midibüsle şehir turu atan Sarıgül, Valilik, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret etti.

Kaynak: AA