Diyarbakır'da Sadece Kadınların Çalıştığı Semt Pazarı Açıldı

DİYARBAKIR - Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Diyarbakır'da sadece kadınların çalıştığı semt pazarının açılışında, "Kürt kadınlarının, Kürt kadın hareketlerinin perspektifiyle ortaya çıkarttığı bu çalışmalar örnektir" dedi.

Bağlar Belediyesi'nin "Jiyan Semt Pazarı" açılışına, BDP milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Sabahat Tuncel ile katılan Kışanak, yaptığı konuşmada, erkeklerin kadınları, "yapabileceği, yapamayacağı işler" diye sınıflandırmasının kadınların öz güvenini ortadan kaldırdığını savundu.

Kadınların yapamayacağı hiçbir işin olmadığını bugün bir kez daha kanıtladıklarını belirten Kışanak, şunları kaydetti:

"Dünyanın bütün işlerini yapmada en az erkekler kadar iddialıyız ve onlardan daha fazla başarabiliriz. Hepimiz çok iyi biliyoruz. Bunu hayata geçirebilmek için öncelikle bir kadının öz güveninin geliştiği kendi özgür alanlarının olması lazım. Bugün burada sadece kadın esnafın çalıştığı bir pazarı açıyoruz. Bunu başarıyla hayata geçirebilirsek inanınki bütün semt pazarlarında kadınlar, erkeklerle yan yana tezgahlarını kuracak, bütün semt pazarlarında kadınlar kendilerine iş imkanı bulacak."

Böylesi bir günde siyaset yapmak istemediğini vurgulayan Kışanak, "Pratiğimiz ortadadır. BDP'li belediyelerin, Kürt kadın hareketlerin kadın belediyeciliği konusunda, kadını hayata katma konusunda, kadını güçlendirme konusundaki çalışmaları ortadadır. Bu nedenle bu çalışmayı çok önemsiyoruz. Kürt kadınlarının, Kürt kadın hareketlerinin perspektifiyle ortaya çıkarttığı bu çalışmalar örnektir. Herkesin örnek alması, hayata geçirmesi gereken projelerdir" diye konuştu.

Diyarbakırlılara, kadınların çalıştığı pazardan alışveriş yapmaları çağrısında bulunan Kışanak, "Alışverişinizi buradan yapın. Bu pazarı canlandıralım" dedi.

Konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesen Kışanak, pazardan alışveriş yaptı.

Kaynak: AA