Çumra Belediyesi'nden Atıkları Ayrıştırma Projesi

KONYA - Çumra Belediyesi tarafından çöplerin ve atıkların ayrıştırılması için yapılan proje hayata geçirildi.

Çumra Belediye Başkanı Yusuf Erdem, belediye binasında yaptığı açıklamada, belediye olarak önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerini söyledi.

Bunun da Çumra Belediyesi Kaynağından Ayrıştırma Projesi olduğunu belirten Erdem, bu uygulamayla çöplerin kaynağından ayrılarak ekonomiye kazandırılacağını ifade etti.

Projeyle amaçlarının, cam, plastik, metal, kağıt, karton ve kompozit ambalaj atıklarının geri kazanımıyla geleceğe katkı sağlamak olduğunu dile getiren Erdem, şunları kaydetti:

"ÇUMKAP uygulamasıyla vatandaşların evsel atıklarını mavi, ambalaj atıklarını ise yeşil konteynırlarda biriktirilmesi isteniyor. Birikimin ardından evsel atıklar, belediye temizlik işleri müdürlüğü görevlileri tarafından toplanmak üzere pazartesi, çarşamba ve cuma günleri, ambalaj atıkları ise cuma günleri binaların önlerine bırakılması gerekiyor. Ambalaj atıklarımızı çöpe atmayıp, ayrı bir torbada biriktirerek, bildirilen gün ve saatlerde belediye görevlilerimize ya da en yakın geri dönüşüm kutularına atarak, geleceğimize katkıda bulunabiliriz. Unutmayınız, ambalaj atıkları çöp değildir. Çöpe atmayalım, geleceğimize geri kazandıralım."

Kaynak: AA