İzmir Fuarı'nda Filistin Rüzgarı Esecek

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, 5. Filistin Kültür Haftası'nın daha fazla ziyaretçiye hitap edebilmesi için İzmir Enternasyonal Fuarı etkinlikleri kapsamında düzenleneceğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf'un Kocaoğlu'nu makamında ziyaret ettiği, ziyarette iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı koyacak olan Filistin Kültür Haftası etkinliklerinin masaya yatırıldığı belirtildi.

Büyükelçi Maarouf'un konuşmasında bu yıl 5'incisi düzenlenecek Filistin Kültür Haftası'nın 1-3 Eylül 2013 tarihleri arasında İzmir'de organize edilmesini istediklerini belirttiğinin kaydedildiği açıklamada Maarouf'un şu ifadelerine yer verildi:

"Amacımız, Kültür Haftası dolayısıyla Filistin ve Türkiye'ye İzmir'den mesaj vermek. Ayrıca, Filistinli ve Arap işadamları 13-16 Kasım tarihlerinde Türk-Arap İşadamları Zirvesi'nde buluşacak. Bundan sonra da birlikte projeler üretmek istiyoruz."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Filistin Kültür Haftası etkinliklerine destek vermekten mutlu olduklarını belirterek etkinliği İzmir Enternasyonal Fuarı çerçevesinde düzenlemeyi ve böylece daha fazla ziyaretçiye ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Kültür Haftası'nda Filistin'i ağırlayarak bu kardeş ülkenin tanıtımına katkıda bulunmuş olacağız. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Sayın Büyükelçi ile son değerlendirmeleri de yaptık. Filistin Kültür Haftası, Büyükşehir Belediyesi'nin evsahipliğinde bu yıl İzmir'de gerçekleştirilecek. Enternasyonal Fuar çerçevesinde yapılacak bu tanıtımdan sonra Türk-Arap İşadamları Zirvesi de yine İzmir'de olacak."

Kaynak: AA