Başbakan Erdoğan: “Türkiye’de Başarılı Olamayanlar Mısır’a Sıçradı”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin gücünü, etkinliğini, saygınlığını, dış politikası ve ekonomisiyle büyümesini hazmedemeyenlerin değişik tuzaklar kurma gayreti içinde olduğunu ve burada başarılı olamayanların Mısır’a sıçradığını ifade ederek, "’Demokrasi sandık değildir’ diyenler, halkına saygısızlığı kendilere görev edinmişlerdir" dedi.

Başbakan Erdoğan: “Türkiye’de Başarılı Olamayanlar Mısır’a Sıçradı”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'daki sivil toplum kuruluşlarıyla Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi. Güçlü bir Türkiye’yi kimsenin istemediğini belirten Başbakan Erdoğan, “İçeride ne kadar güçlü olursak, ne kadar birbirimize yakın olursak, ne kadar hoşgörülü olursak, Türkiye o kadar güçlü olacak. Şunu da bilmemiz gerekir. Güçlü bir Türkiye’yi maalesef kimse istemiyor. Onlara rağmen biz güçlü olmalıyız. Her alanda güçlü olmak zorundayız. Göreve geldiğimizde 3 bin 500 dolar kişi başına milli geliri olan Türkiye, şuanda 11 bin dolarları yakalamışsa bu hep birlikte bir gayretin, azmin neticesidir. Demek ki yapılabiliyormuş. Şimdi bunu biz 2023’te çok farklı bir rakama ki, hedefimizi biliyorsunuz 25 bin dolardır. Bunu yakaladığımız anda zaten ilk 10 içerisindeki bir Türkiye ki bunu sanayi şehri olan Bursa’mız çok daha iyi bilir. Türkiye’nin gücünü, etkinliğini, saygınlığını hazmedemeyenler, Türkiye’nin başta dış politikası ve ekonomisiyle büyümesini hazmedemeyenler bize değişik tuzaklar kurmanın gayreti içerisindedir. Birkaç ay önce olanlar değişik versiyonudur. Burada başarılı olamayanlar Mısır’a sıçradı. Biz burada kararlı durduk. Dik durmamız lazım” diye konuştu.

“HUKUK İÇİNDE HERKES GÖSTERİSİNİ, MİTİNGİNİ, YÜRÜYÜŞÜNÜ YAPACAKSA YAPSIN”

Türkiye’de ‘Demokrasi hala sadece sandık değildir’ yanlışıyla hareket edenlerin şunu iyi bilmesi gerektiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, “2011 yılında Mısır seçimleri öncesinde bu ifadeyi İsrail kullandı. Çok enteresan. Dün akşam elime DVD’si geldi. Diyorlar ki, ‘Mısır seçimlerini Müslüman Kardeşler kazanırsa ne olur?’ Yine Fransa’da yaşayan entelektüel diye geçinen ismini burada anmama gerek yok, yanında İsrail’in Adalet Bakanı beraber söylediği şey şu; ‘Böyle bir şeyi asla kabul edemeyiz. ‘Demokrasi sandık değildir’. İşin kökeninde yatan ne? Ortaya çıkıyor. Biz ise siyasi literatürde demokrasiyi hep halkın iradesinin sandıkta yansıması olarak biliyoruz. ‘Demokrasi sandık değildir’ diyenler, halkına saygısızlığı kendilere görev edinmişlerdir. Biz ise halkımıza saygının gereği olarak demokrasiyi sandık olarak gördük. Sandık olarak geleceği görüyoruz. Bu tuzaklara karşı hep birlikte uyanık olacağız. Dikkatli olacağız. Bizim bir adım geriye gitmeye tahammülümüz olamaz. Hukuk dışında kim ne yaparsa yapsın, hangi adımı atarsa atsın bizim hukuk içerisinde onlara vereceğimiz cevap olacaktır. Onun için herkes hukuk içerisinde gösterimi yapacak? Yapsın. Mitingi mi yapacak? Yapsın. Başım gözüm üzerine. Gösteri, yürüyüş aynı şekilde. Ama kamu düzenini bozmaya yöneldiği zaman bu ülkede düzeni sağlamak görevinde olan yönetim var” dedi.

Sürekli büyümeye devam eden Türkiye’nin bundan sonraki süreçte de büyümeye devam edeceğini anlatan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yeter ki kardeşliğimizi muhafaza edelim. Yeter ki dayanışmamızı koruyalım. Yeter ki sorunlarımızı birbirimizle paylaşarak, aşalım. Şuanda bu sorunları aşma atağındayız. Elimizden geleni de yaptık, yapmaya devam edeceğiz.”
Kaynak: İHA