Ardahan Belediyesinde Toplu Sözleşme İmza Töreni

Ardahan Belediyesi ve Hizmet-İŞ Sendikası arasında gerçekleşen toplu sözleşme imza töreni Belediyenin Yanlızçam Salonunda gerçekleşti.

Ardahan Belediyesinde Toplu Sözleşme İmza Töreni
Belediye işçilerini kapsayan sözleşme, Belediye Başkan Faruk Köksoy ve Hak-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından imzalanırken, sözleşme ücretlere zam olarak yansıdı. Bu sözleşme ile Ardahan Belediyesi işçisine en yüksek maaşı veren belediyelerin arasına girmiş oldu.

İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, "Birkaç hatırlatma yapmak istiyorum. Daha önce, İşçi memur toplamı 123 personeli vardı. Bu işçilerimizin bir kısmının günlük ücreti 24 lira idi ve %70’i icralıktı, icra takipleri de devam etmekteydi. Memur ve işçinin toplam yıllık gideri iki buçuk trilyondu ve belediyemizin bir yıllık geliri de 2 milyon 650 bin idi. Yani tüm gelirlerin toplamı personel giderlerini bile karşılamıyordu. Eski belediyenin bir gram ısınmak için kömürü yoktu biz bu noktada belediyeyi devraldık. Bu noktada işçimize memurumuza ailelerini geçindirecek, rahat edecek bir ücret politikası uygulamayı da sizlerle paylaşmak istiyorum. İşçilerimize memurlarımıza sosyal haklarıyla birlikte maaşlarını iyileştirdik bu moral uygulamasıyla göreve başladık ve bugün 50 trilyon liralık belediye yatırımları olarak projelerimizi uygulamaya koyduk. Örneğin Bunlardan bir tanesi atık su projesi altı buçuk trilyonluk bir projemiz ihale sürecindedir. Yine karayolları ile yürüttüğümüz tarihi Ardahan köprüsü ihale sürecinde, şehirler arası otogar projesi bitmek üzere ve diğer projelerimizle yolumuza devam etmekteyiz. Bugün Ardahan doğalgazına kavuşuyor, beş buçuk trilyonluk hayvan pazarına kavuşuyor, inşallah doğalgaz projemizi de iki ay içerisinde bitirdikten sonra, Ardahan alt yapı üst yapısını tamamlamış olacak. Ardahan’ın önü açık durumda ve bundan sonraki projelerimiz daha çok sosyal ve turizm alanında devam edecektir." dedi.

Hak-İş Konfederasyon Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Ardahan bölgedeki konumu itibariyle çok önemli bir nokta da olduğunu görüyoruz farklı kültürlerin bir arada barış içinde yaşadıklarını görüyoruz onun için burası Türkiye illeri arasında örnek bir ildir. Şuan Ardahan Belediyesin de İkinci dönem sözleşmeyi imzalıyoruz. Zor şartlarda hizmet eden hem Belediye Başkanına hem işçilerimize bir borcumuz olduğu için bugün buraya geldim. Ardahan Belediyesi imkânlarını zorlayarak çok iyi bir toplu iş sözleşmesine kavuşturduğu için özellikle Belediye Başkanı Faruk Köksoy’a teşekkür ediyorum. Sayın Başkanın, Belediyenin beş yıl önceki halinden bahsetti belediyenin nerden nereye geldiğini, gerçekten büyük bir değişimi gördük hem yaptığı projelerle hem de iş barışı için ortaya koyduğu anlayışa teşekkür ediyorum bu noktada arkadaşlarımızın daha fazla çalışacağına gönülden inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Toplu iş sözleşmesi için imzalar atıldı.
Kaynak: İHA