Siirt'in İlk Yıldızlı Oteli Hizmete Girdi

SİİRT - Siirt'in ilk yıldızlı oteli olan Barden Oteli hizmete girdi.

Kurtalan yolu üzerinde kent girişinde yapılan 4 yıldızlı Barden Oteli ilk müşterilerini kabul etmeye başladı.

Otelin Genel Müdürü Nihat Sezgin, yaptığı açıklamada, otelde konforun yanı sıra özellikle güler yüzlü hizmete önem verdiklerini, gelen müşterilerin kendilerini evlerinde hissetmeleri için çaba harcayacaklarını belirtti.

Siirt'e gelenlerin otel olmadığı için geceleri komşu illere gitmeyi tercih ettiğini kaydeden Sezgin, Siirt'te yıldızlı bir otel olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu, ili bu eksiklikten kurtardıklarını bildirdi.

Otelde 142 oda 152 yatak bulunduğunu ifade eden Sezgin, şöyle konuştu:

"Bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Odalarımızdan bir tanesi engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre dizayn edildi. Yöresel yemeklerin yanı sıra usta aşçılarımızın yaptığı zengin yemeklerin sunulduğu restoranımız, kafeteryamız, sauna, tuz odası, Türk hamamı, yarı olimpik yüzme havuzumuz, konferans ve toplantı salonlarımızla Siirt'in hizmetindeyiz. Gelen konuklarımız kendilerini evlerinde hissedecekler."

Sezgin, otelde 85 kişinin çalıştığını, otel fiyatları da bölgenin şartlarına uygun bir şekilde düzenlediklerini aktardı.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak da oteli ziyaret ederek, Sezgin'den otel hakkında bilgi aldı.

Emeği geçenleri kutlayan Sadak, şöyle dedi:

"Siirt'in büyük bir eksiğini gidermiş oldular. Şırnak, Batman, Mardin gibi çevre illerinde birden çok yıldızlı otel olmasına rağmen ilimizde böyle bir otelin olmaması büyük bir eksiklikti. Biz hiçbir düşünce etnik yapı ve benzeri bir ayırıma gitmeden Siirt'e hizmet eden herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu otelin faaliyete girmesinde ve işlemlerinin yürütülmesinde çok yardımcı olduk. İstanbul, Gaziantep ve diğer illerdeki zengin hemşehrilerimize sesleniyorum, gelip burada yatırım yapsınlar."

Kaynak: AA