Dünya Şampiyonu Güreşçi, Memleketinde Törenle Karşılandı

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'daki Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stilde 55 kiloda altın madalya kazanan Şerif Kılıç, memleketi Samsun'un Kavak ilçesinde törenle karşılandı.

Kavak Yaşar Doğu Güreş Eğitim Merkezi sporcularından Şerif Kılıç ile 60 kiloda ikincisi olan Enes Başer için Kavak'ta tören düzenledi.

Ondokuz Mayıs Mahallesi'ndeki otogarda yapılan törende, şampiyonlar için kurban kesildi, Dünya birincisi Kılıç, dedesi Muzaffer Kılıç'ın elini öperek, kendisinin bu günlere gelmesinde çok emeklerinin olduğunu söyledi.

Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün ise güreşçileri kutladı. Dünya Şampiyonu Kılıç'ın, Sofya'da ve dünya televizyonlarında İstiklal Marşı'nı okutmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ün, "Dünya ve Olimpiyat Şampiyonumuz Yaşar Doğu'nun torunları şampiyon olmaya devam ediyor. Şerif ve Kılıç gibi" dedi.

Atatürk Meydanı'nda devam eden törenlerde Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Kılıç ve Başer'e birer altın ve plaket verdi.

Törene Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti başkanları, sporcular ile vatandaşlar katıldı.

Öte yandan cuma hutbesini okuyan Kavak Müftüsü Abdullah Karaca da Kılıç ve Başer ile ilgili,"Bu yıl Ramazan Bayramı'ndan sonra güreşçilerimiz bizlere, Kavak'lılara ikinci bir bayram yaşatmışlardır. Kendilerini kutluyor, Allah'tan başarılarının devamını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA