Didim’de 17 Ağustos Marmara Depremi Konferansı

Jeoloji Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilciliği ile Didim Belediyesinin iş birliğiyle 17 Ağustos Marmara Depreminin 14. yılı dolayısıyla Didim’de bir konferans düzenlendi.

Didim’de 17 Ağustos Marmara Depremi Konferansı
17 Ağustos Marmara Depreminin 14. yılı dolayısıyla Didim’de “17 Ağustos gündeminden Didim ve Aydın’ın depremselliği” konulu bir konferans düzenlendi.

Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde yapılan konferansa Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Çoşkun, Jeoloji Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilcisi Oğuz Öney, AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Erbaş, CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu, Didim EKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Jeoloji Mühendisleri Odası Didim Temsilcisi Hasan Kuru ile konuşmacılar ve az sayıda Didimli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Jeoloji Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilcisi Oğuz Öney Marmara Depreminin 14. yılı dolayısıyla etkinliğin Didim’de düzenlendiğini belirterek 45 saniye süren depremin çok sayıda maddi ve manevi zararları olduğunu söyledi.

Öney acı tecrübeler yaşanmasına rağmen depremlere karşı tedbirlerin yeterince alınmamasından dert yanarak yerel yönetimler, hükümet, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların iş birliğiyle alınması gerekenler ve yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Didim Temsilcisi Hasan Kuru ise konuşmasında 17 Ağustos depremiyle ilgili istatistiksel veriler sunarken depremin manevi olarak insanda ve toplumda yarattığı durumla ilgili de bilgiler sundu. Türkiye’nin her yerinde her an deprem olabileceğini dile getiren Kuru, deprem öncesinde alınması gereken tedbirleri sıraladı.

Ardından konferansa geçildi. Konferansta ilk konuşan Jeoloji Mühendisleri Odası Bilim Kurulu üyesi Dr. Fuat Şaroğlu slayt eşliğinde yaptığı konuşmasında Türkiye’nin fay hatları ile Aydın’daki fay hatları hakkında teknik bilgiler aktardı.

Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Çoşkun ise Aydın yöresinde yaşanan depremlerle ilgili bilgiler verirken, Aydın’da meydana gelebilecek olası bir 7,5 şiddetindeki depreme karşı alınan tedbirler hakkında bilgiler verdi.

İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Yüksek Mühendisi Alper Şengül ise 17 Ağustos Depremi ve ülkemizdeki depremlerle ilgili olarak detaylı bilgiler aktardı.
Kaynak: İHA