Manavgat'ta Kum Yoluna 3 Menfez Köprü Yapılıyor

ANTALYA - Manavgat Belediyesi tarafından ilçeyi Kum mevkisine bağlayan yoldaki kanal ve derelere 3 menfez köprü yapıldığı bildirildi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaptığı açıklamada, yeni yatırımlarla gelecekte çok işlek bir hale gelecek olan Kum mevkisi turizm yolunu yeniden düzenlemek amacıyla 3 yeni menfez köprünün yapımına başladıklarını söyledi.

Çalışmaların Ramazan Bayramı öncesinde başladığını kaydeden Sözen, "Çalışmalar kapsamında yapılan köprülerden biri Çevreyolundan 100 metre güneyde 20x15 metre ebatlarında ve 4 metre yüksekliğinde, ikincisi Hayvan Barınağının 50 metre kuzeyinde 3x15 metre ebatlarında ve 2,5 metre yüksekliğinde, üçüncüsü ise Hayvan Barınağının batısında bulunan çoraklama kanalı üstüne 8,5 x13 metre ebatlarında 3,5 metre yüksekliğinde olacak. Köprülerin yapım çalışmaları tamamlandıktan sonra eski 6-7 metrelik yol, ilk etapta 15 metre, ikinci etapta 30 metrelik yola dönüştürülerek ana arter haline getirilecek" dedi.

Sözen, Kum mevkisinde devam eden ve gelecekte yapılacak büyük yatırımlara kolay ulaşımı düşünerek mevcut yolda çalışmalar başlattıklarını belirtti.

Sözen, şöyle konuştu:

"Manavgat'ımızın geleceği Kum mevkisinde. Şu anda 5 bin kişilik stadyumumuzun yapımı devam ediyor. Allah kısmet ederse eylül ayında açılışımızı yapacağız. Bölgeye kent merkezinden büyük bir akın olacak. Ayrıca gelecekte yapılacak olan yatırımları da hesaba katarak yolumuzu düzenlemeye aldık. Kum yolu ana arterlerden birisi olacak. Çalışmalarımız süratle devam ediyor."

Kaynak: AA