Kadınlar, Pazarlarını Dönüşümlü Olarak Kullanıyor

KIRŞEHİR - Kırşehir Belediyesi'nin açtığı Kadın Emek Pazarında stant açmak isteyen kadınlar, kura çekerek 15'er günlük periyotlarla ürünlerini sergiliyor.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yaptığı açıklamada, kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünlerini Ahi Çarşısı yanındaki Kültür Sokağında açılan Kadın Emek Pazarında satarak aile bütçelerine katkı yaptıklarını ifade etti.

İğne oyası, takı tasarımı, kurdele nakış, tel kırma, keçe tasarımı, örgü ve kırk yama alanlarında gerçekleştirilen el emeği göz nuru ürünlerinin sergilendiği pazardan isteyen her kadının istifade etmesi için gayret gösterdiklerini belirten Bahçeci, şu bilgileri verdi:

"Kadın Emek Pazarında satış yapmak için başvuru yapanlardan herhangi bir ücret talep edilmeyerek, dükkanların tahsisi yapılıyor ve başvuru durumuna göre 15'er günlük periyotlarla kura çekilerek dükkanlar yeni sahiplerini buluyor. Özellikle el işleri noktasında hanımların büyük ilgi gösterdiği Kadın Emek Pazarında yıllarca el dokuması kilimleri ile akla gelen Kırşehir'in el halı dokumacılığı da yapılıyor. Kadın Emek Pazarımızı sivil inisiyatifin bir başarısı olarak görüyorum. Çünkü hanımlarımız el emeği göz nuru ürünlerini burada sergileme fırsatı yakalıyor. Biz de Kırşehir Belediyesi olarak hanımlarımıza sosyal açıdan imkan sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadın Emek Pazarımız da bunlardan bir tanesidir."

Bahçeci, Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin katkılarıyla açılan Kadın Emak Pazarında kadınların ürettikleri el emeği, göz nuru ürünlerinin yanı sıra, yiyecekler ve kültür sanat ürünlerinin satıldığını kaydetti.

Kaynak: AA