İl Dışından Gelen Hastalara Misafirhane Açılacak

ANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediyesinin il dışından gelen hasta ve yakınlarına yönelik hizmet verecek yatılı sosyal tesisi önümüzdeki günlerde açılacak.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya'ya il dışından tedavi ve kontrol için gelen ancak kalacak yeri sorunu yaşayan vatandaşlar için proje yaptıklarını söyledi.

Akaydın, Antalya'daki hastanelere gelen vatandaşların Büyükşehir Belediyesinin Altındağ Mahallesi'nde yapıalcak misafirhaneden faydalanabileceğini bildirdi.

Antalya'da bu konuda önemli bir açık olduğunun, tesisin vatandaşların yaşadıkları mağduriyetlere çözüm olacağını belirten Akaydın, şöyle dedi:

"Bu konuya çok önem veriyoruz. Süreli ve kontrollü tedavi için Antalya'ya gelen ve kalacak yer sorunu olan, maddi imkanı yetersiz hasta ve yakınlarının barınma ihtiyaçlarının karşılanacağı sosyal tesis yaptık. Tesiste ayrıca misafirlere fiziksel, sosyal ve psikolojik yönden uzmanlarca destek sağlanacak. İhtiyaç sahiplerinin hastanelere ulaşımları da Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak."

Akaydın, önümüzdeki hafta hizmete açılacak misafirhaneden faydalanmak isteyen hasta yakınlarının tesisten temin edecekleri dilekçe ve hastaneden alacakları belgeyle müracaatta bulunabileceklerini kaydetti.

Kaynak: AA