“Fenin Araştırıcı Doğasını Anlıyorum” Proje Çalışması

Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hayata geçirilen “Fenin Araştırıcı Doğasını Anlıyorum” isimli proje tüm hızıyla devam ediyor.

“Fenin Araştırıcı Doğasını Anlıyorum” Proje Çalışması
Yapılan açıklamaya göre; 4 hafta boyunca sürecek olan projeye, başarılı ve imkânları kısıtlı 120 ortaokul öğrencisi katılıyor. Projenin temel amacı ise; fen bilimlerine ilişkin bilgilerin ve kavramların, öğrencilere; daha anlaşılır, somut ve daha çok öğrenciyi merkeze alan etkileşimler yoluyla aktarılmasını sağlamak. Bu sayede; klasik öğrenme metotlarının dışında, günlük yaşantıdan ve deneyimlerden beslenen bir öğrenme ortamının sunulması hedefleniyor.

Bu noktadan hareketle; çeşitli etkinlikler düzenlenecek olan projede, doğa kampı ve gezisi Eskişehir’in oksijen deposu Odunpazarı Belediyesi Şehr-i Derya Parkında düzenleniyor. Geleceğin fen mucitleri Şehr-i Derya Parkının doğal ortamında usta öğreticilerin öncülüğünde farklı bilimsel konu ve alanlarda gözlem ve uygulamalar gerçekleştirerek bilime olumlu bir bakış açısı kazanarak merak ettikleri doğa olaylarını birebir görerek öğrenecekler.

Şehr-i Derya Parkının eşsiz doğal ortamında, yeşil ve mavinin hakim olduğu bir ortamda bilimsel araştırmalar yapmanın keyfini dile getiren öğrenciler, böyle bir imkanı kendilerine sunduğu için Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı’ya teşekkürlerini ilettiler.
Kaynak: İHA