Eşiyle Kızını Kaybettiği Kazaya Yol Açan Sanıktan Şikayetçi Olmadı

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de, geçen haziran ayında otomobiliyle geçirdiği trafik kazasında eşi ile kızını kaybeden ve yargılamanın ilk duruşmasına katılan kişi, olaya yol açtığı iddiasıyla tutuklanan kamyon sürücüsünden şikayetçi olmadı. Bunun üzerine kamyon sürücüsü tahliye edildi.

Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık kamyon şoförü Durmuş Uğuz, kazadan yaralı kurtulan otomobil sürücüsü Hamdi Poyraz, oğlu Şerafettin Poyraz ile olayı gören kızı Ayşe Dağlı hazır bulundu.

Uğuz, savunmasında, olayın tamamen kaza olduğunu ve yaşananlardan üzüntü duyduğunu söyledi.

Kamyonuyla seyir halindeyken kasadan yük parçası düştüğünü görünce aracı durdurup bunu almaya çalıştığını anlatan Uğuz, "O sırada geçen bir tırdan dolayı parçayı alamadım. Sonrasında gelen bir otomobil, parçaya çarpmamak için manevra yaptı ve şarampole devrildi. Hemen yardıma koştum" dedi.

Yolda aniden bir cisim görünce manevra yaptığını ve daha sonra olanları hatırlamadığını belirten Hamdi Poyraz ile oğlu ve kızı, mahkeme başkanının sorusu üzerine Uğuz'dan şikayetçi olmadığını ifade etti.

Mahkeme heyeti, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan tutuklanan Uğuz'un tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Hamdi Poyraz idaresindeki 26 ET 880 plakalı otomobil, 20 Haziran'da, Eskişehir-Ankara karayolunun 18. kilometresinde Durmuş Uğuz'un kullandığı 10 RS 866 plakalı kamyondan düşen yük parçasına çarpmamak için yaptığı manevra sonrası devrilmişti. Otomobilde bulunan 4 yaşındaki İrem Poyraz olay yerinde, 42 yaşındaki annesi Zekine Poyraz ise kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ölmüştü. Kazada yaralanan Hamdi Poyraz ve oğlu Şerafettin Poyraz, bir süre hastanede tedavi görmüştü. Jandarma tarafından gözaltına alınan Uğuz ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Kaynak: AA