Zambak Yayın Grubu, 26 İlde Bayileriyle Buluşacak

İSTANBUL - Zambak Yayın Grubu, Türkiye genelinde 26 ilde bayileriyle buluşacak.

Zambak Yayın Grubu açıklamasına göre şirket, 15-31 Ağustos tarihleri arasında "Bayi Buluşmaları" etkinliği gerçekleştirecek.

Zambak Yayın Grubu Genel Müdürü Bayram Murat, konuya ilişkin açıklamasında, yeni eğitim-öğretim dönemine hazır girmeyi amaçladıklarını belirterek, "Bayi buluşmaları ile özellikle eğitim ve kültür alanında hizmet veren bayilerimizle bilgi paylaşımları yaparak okula dönüş sezonuna hazırlıklı olmalarını amaçlıyoruz. Buluşmalarımız, sektör trendleri, projeler, yenilikler ve ürün bilgileri gibi konuları kapsamaktadır" ifadelerini kullandı.

Murat, yayıncılık sektörünün özellikle bu dönemde baskı ve sevkiyat konusunda yoğun bir mesai içerisinde olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"9 Eylül'de anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerinin, 16 Eylül'de de 17 milyona yakın öğrencinin ders başı yapacak olması sektörü hareketlendirdi. Bu hareketlilik özelikle istihdama da yansıdı. Haziranda başlayan baskı ve sevkiyat dolayısıyla sektörde sezonluk istihdamı da arttı. Haziran-eylül aylarını kapsayacak şekilde 4 aylık sezonluk alımları ile 10 bine yakın istihdam sağlandı.

Özellikle Fatih Projesi ile dünya yayıncıları Türkiye'ye ilgi duymaya başladı.

Dünya kitap sektörü 2012'de 111,6 milyar dolar büyüklüğe ulaştı. 2009'da 700 milyon dolar olan Türkiye yayıncılık pazarı geçen yıl 2,5 milyar dolara yükseldi. Türkiye'de geçen yıl 43 bin konu başlığında 298 milyon adet kitap basıldı. Yayıncılık sektörü bu haliyle 3 bin yayıncı, 10 bin kitapçı ile 200 bin kişiye istihdam sağlaması açısından ayrıca önem arz ediyor."

Fatih Projesi ile gündeme gelen elektronik kitabın da sektörü heyecanlandırdığını ifade eden Murat, devletin proje kapsamında okul kitapları için içerik ürettiğini ve bu konuda sektörün desteklenmesi halinde e-kitap pazarının çok kısa sürede gelişme göstereceğini kaydetti.

ABD'de yüzde 13, İngiltere'de yüzde 6, Fransa'da yüzde 1,8 olan e-kitap pazarının Türkiye'de henüz binde 7 civarında olduğuna işaret Murat, "Türkiye'de bin 200 civarında elektronik kitap başlığı alınmıştı. Şu an 2 bin 400, 2 bin 500 civarında. 2013'te bu rakamın 5 bin civarında olacağını tahmin ediyoruz. Eğer devletimiz sektörü destekleyerek kapıyı açarsa kısa bir süre içerisinde 5 milyar dolara ulaşan bir pazarı yakalamak mümkün" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA