Mısır’da Yaşanan İnsanlık Vahşetine Tepki Gösterdiler

Mısır’da bu sabah itibariyle darbeye karşı direnen 500’ü aşkın kişinin öldürülmesi üzerine Sakarya Dayanışma ve Kardeşlik Topluluğu (SADAKAT) Adapazarı İlçesi Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde bir basın açıklaması yaptı.

Mısır’da Yaşanan İnsanlık Vahşetine Tepki Gösterdiler
Adapazarı İlçesinde bulunan AKM önünde düzenlenen basın açıklamasında Sakarya Dayanışma ve Kardeşlik Topluluğu (SADAKAT) adına konuşan Muhammed Duman, “Evet sözün bittiği noktadayız. Biz buradan konuşurken Adeviyye ve Nahda meydanlarında kardeşlerimizin kanları ve gözyaşları akmaya devam ediyor. Bu kardeşlerimize fiili bir destek veremediğimiz için boyunlarımız bükük, mahcubiyetimiz had safhada. Ancak dualarımızla bu tip etkinlikler yoluyla kardeşlerimizde bir nebze olsun destek vermenin çabasında içindeyiz. Batının gerçek yüzünü görerek; batı ile kurulan ittifakların ve buna bağlı olarak İslam dünyasının modernleşmesinin ümmet için çare değil felaket olduğunu net bir şekilde anlamak zorundayız. Tıpkı Firavun’un Hz. Musa önündeki acziyeti ve Kızıldeniz boğulması gibi bu zalimlerin de Mısır’ın direnen Müslümanları karşısında aciz kalmaları ve döktükleri kanda boğulmaları için Allah (c.c.) dua ediyoruz. Allah(c.c)’dan Mısır’ın şerefli halkını zafere ulaştırmasını niyaz ediyoruz. Şehit edilen Mısırlı Müslümanların kanının yerde kalmaması için canımızla ve malımızla her türlü fedakarlığa hazır olduğumuzu buradan ilan ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının bitmesinden sonra SADAKAT adına Muhammed Demircan dua ettirdi. Dua sonra basın açıklaması sona erdi.
Kaynak: İHA