Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

SİNOP - Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğünce Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında gerçekleştirilen ekonomik yatırımlar tanıtıldı.

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger'in de katıldığı gezi ile Demirci köyünde, Organize Sanayi Bölgesi'nde Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında gerçekleştirilen yatırımlardan defne yaprağı, dondurma üretim, süt işleme ve soğuk hava deposu tesisleri incelendi.

Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Erol Saraçoğulları, Sinop'ta ekonomik yatırımlar kapsamında 2006 yılından 2013 yılına kadar il müdürlüklerince 71 adet yatırım projesi kabul edildiğini bu projelerden 45 adedinin bakanlıklarınca bütçe imkanları dahilinde onaylanarak yatırıma alındığını söyledi.

"Onaylanan projelerden başvuru sahiplerinin vazgeçmesi sonucu ancak 15 adet sanayi tesisine hibe desteği verilerek projeler hayata geçirilmiş ve toplam 5 milyon 638 bin 741,50 liralık toplam bütçeli projeler için 2 milyon 707 bin 283,50 liralık hibe ödemesi yapılmıştır" diyen Saraçoğulları, şu bilgileri verdi:

"2013 yılı içerisinde sözleşme imzalayan 9 yatırımcının projelerinin 2013 yılı Aralık ayına kadar tamamlaması ile hayata geçirilen proje sayısının 24'de ulaşacak. Proje tutarı 11 milyon 284 bin 591,50 lira olan yatırımlar için 5 milyon 64 bin 283,50 lira hibe ödemesi gerçekleşmiş olacaktır."

Vali Köşger, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca kırsal kalkınma yatırımlarının desteklendiğini belirterek, "Devlet son zamanlarda iş adamlarımıza her türlü kolaylığı sağlamakta. Yatırım gerçekleştirmeleri için ne lazımsa devlet ve il düzeyinde bütün teşvikler sağlanıyor. Biz de elimizden gelen bütün teşvikleri bütün kolaylıkları sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğünce Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Küçükbaş Hayvanların Verimliliğinin Artırılması Projesi kapsamında merkez Kabalı köyünde damızlık dağıtımı da yapıldı.

Programa kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve çifçiler katıldı.

Kaynak: AA