Artvin'de Orman Mühendislerine Eğitim Verildi

ARTVİN - Artvin'de Orman İşletme Müdürlüklerine hizmet alımı yoluyla alınan orman mühendislerine 2 gün teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Bölge Müdür Yardımcısı Mimar Sinan Özkaya başkanlığındaki eğitime, Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Nedim Tuylu, Orman Koruma Şube Müdürü Cihangir Dedeağaoğlu, İşletme Pazarlama Şube Müdür Vekili Ahmet Tiraş, Borçka Orman İşletme Müdür Yardımcısı Cengiz Gökçe, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdür Vekili Ünsal Altun ile hizmet alımı yapılan mühendisler katıldı.

Bölge Müdürlüğü Konferans Salonundaki eğitim öncesi konuşan Özkaya, kamudaki hizmetlerin bir sistem dahilinde yürütüldüğünü belirterek, "Sizlerle eğitim yapmaktaki amacımız planlı, verimli ve etkin bir şekilde fayda sağlamak. Bu eğitimde amenajman planının uygulanması, damga çeşitleri ve uygulaması, işletme, pazarlama ve üretim işleri, silvikültür müdahale şekillerinin uygulanması ile ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışması konularında bilgi verilecektir. Burada bu bağlamda yapılan eğitimin sizlere, kurumumuza ve ülke ormancılığına fayda sağlamasını diliyorum" dedi.

Eğitimin birinci gününde, şube müdürleri konularıyla ilgili sunum yaparak soruları yanıtladı. İkinci gününde ise Kafkasör mevkisinde seçilen örnek sahada, yapılacak çalışmalar hakkında teorik bilgi verildi.

Ardından oluşturulan gruplara uygulamalı olarak tatbikat yaptırıldı. Amenajman planının uygulanması, dikili ağaç damgası, teraslama çeşitleri, çalı demetli teras, örme çit ve taş kordon duvar uygulamalı olarak gösterildi.

Kaynak: AA