Başkan Tütüncü Yeni Mahalle Semt Pazarında İncelemelerde Bulundu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yeni Mahalle’de yapımı tamamlanan kapalı semt pazarında incelemelerde bulundu.

Başkan Tütüncü Yeni Mahalle Semt Pazarında İncelemelerde Bulundu
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, tesisi yapan yüklenici firma temsilcilerinden ve Fen İşleri Müdürü Ali Arslan’dan pazarın inşasıyla ilgili bilgi aldı Başkan Tütüncü, Antalya'nın ikinci büyük pazarının yapımını kısa bir sürede tamamladıklarını söyledi.

Tesisi, bölgede Pazar Pazarı olarak bilinen ve yıllarca üzeri açık olarak hizmet veren semt pazarının olduğu alana inşa ettiklerini anımsatan Başkan Tütüncü, "Göreve geldiğimizde semt pazarının üzeri açıktı. Özellikle vatandaşlarımız ile esnaf kışın yağmurdan, yazın ise güneş ve sıcak havadan olumsuz etkileniyordu. Semt pazarının üzerini kapatalım ve Antalya’ya, pazarcı esnafına armağan edelim, dedik ve sözümüzü yerine getirdik" dedi.

Başkan Tütüncü, önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak olan kapalı semt pazarının kot yüksekliğinin ise esnafa ve vatandaşa ferah bir ortamda ticaret yapma imkanı sunacağının altını çizdi. Pazarın kurulmadığı günlerde alanda kültürel, sanatsal etkinliklerin, sosyal aktivitelerin yapılabileceğini kaydeden Başkan Hakan Tütüncü, "Yeni Mahalle kapalı semt pazarımız, etrafında kamu binalarının çevrili olduğu bir alanın içerisinde bulunuyor. Etrafında çok fazla konut yok. Konutun fazla olmadığı yerde birçok sosyal amaçlı çalışmalar yapılabilir" diye konuştu.

Toplam 5 milyon liraya inşa edilen tesisin yaklaşık 100 bin kişiye hizmet vermesi bakımından önemli bir yatırım olduğunu belirten Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, “Antalya’da geçmiş dönemlerde kapalı pazarların inşaat maliyetini pazarcı esnafı karşılıyordu. Yeni Mahalle'de inşa ettiğimiz pazar ise esnafımıza ekstra külfet getirmedi. Çünkü onlardan herhangi bir ücret talep etmedik. Belediyemiz, bu yatırımı kendisi yaptı ve pazarcı esnafına armağan etti. Vatandaşımıza, pazarcı esnafımıza hayırlı uğurlu olsun. Hem yatırımları yapmaktaki kararlılığımızı ortaya koyuyoruz hem de bunun yanında esnafımıza pozitif bir ayrımcılık yaparak, her zaman esnafın yanında olan bir belediye olduğumuzu gösteriyoruz" dedi.

Başkan Tütüncü, pazarın Ağustos ayı içerisinde hizmet vermeye başlayacağını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA