Anadolu Üniversitesi Heyetinden Kosova Kamu Yönetimi Bakanı'na Ziyaret

Anadolu Üniversitesi Kosova Programlarının yeni dönem çalışmalarını incelemek ve yeni irtibat bürosunun tefrişini yapmak üzere Kosova’ya giden Anadolu Üniversitesi Heyeti, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar’ı makamında ziyaret etti.

Anadolu Üniversitesi Heyetinden Kosova Kamu Yönetimi Bakanı'na Ziyaret
Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Programları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. A. Atilla Doğan, Açıköğretim Araştırmaları Merkezi Başkanı Avukat Mesrur Derman Kanal ve Anadolu Üniversitesi Kosova Temsilcisi Esen Spahi Kovaç’dan oluşan heyetin kabulünde konuşan Bakan Yağcılar, Anadolu Üniversitesinin Kosova’daki eğitim ve öğretim hizmetlerini yakından takip ettiğini ifade etti.

Yağcılar “Eskişehir ziyaretlerimde gördüğüm gibi üniversiteniz hizmette Türkiye sınırlarını aşarak önemli bir farklılık göstermektedir” dedi.

Yrd. Doç. Dr. A. Atilla Doğan, Mahir Yağcılar’ın kendilerini makamında ağırlamalarından duydukları memnuniyeti belirterek, “Kosova toplumuna hizmet için burad bulunuyoruz. Bizim görev alanımız eğitim ve öğretim. Görev alanımıza giren bu konuda elimizden geleni, çağdaş teknolojnin tüm imkanlarını kullanarak sunmaktayız. Açıköğretim hizmetimiz, fırsat maliyetini ortadan kaldıran herkese her yaşta öğretim imkanı sunan bir uygulamadır” dedi.

Kosova ve Makedonya’da ikinci hizmet yılına girdiklerini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Doğan, bu hizmet sayesinde bu bölgelerdeki yerleşik öğrencilerin sınavlara katılmak için Türkiye’ye gitmek zorunda kalmadığını belirtti.

Doğan, bu hizmetin hem zaman hem de maliyet kazanımı anlamında büyük bir hizmet olduğunun altını çizdi. Yrd. Doç. Dr. Doğan, Kosova’daki kamu üniveriteleri ile işbirliklerinin artarak devam ettiğini belirterek, Açıköğretim yoluyla açılan hizmet kapısının bilim, sanat ve kültür hizmetleri ile sürdüğünü ifade etti.

Yeni dönem başvurularının devam ettiğini söyleyen Kosova temsilcisi Esen Spahi Kovaç ise Dış Ticaret, Turizm, Halkla İlişkiler, İlahiyat, İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Türk Dili ve Sosyoloji gibi programlardan birinde öğretim görmek isteyenlerin 29 Ağustos 2013 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini kaydetti.

Kovaç, ayrıca bu yıl Kosova’ya komşu ülkelerden de önemli sayıda başvuru geldiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA