Menderes Endüstri ve Teknik Meslek Lisesi Açıldı

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menderes Belediyesi ile ortaklaşa hayata geçirdikleri endüstri ve teknik meslek lisesini gençlerin meslek sahibi olmaları için yaptıklarını söyledi.

Okul için Menderes 19 Mayıs Stadı'nda düzenlenen törende konuşan Kocaoğlu, çok mutlu olduğunu, 2009'da verdikleri meslek lisesi yapma sözünü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kocaoğlu, "Tahtalı'dan suyunu kullandığımız, havza nedeniyle tarımını ve sanayisini kısıtladığımız Menderes'te çocuklarımız, gençlerimiz meslek sahibi olsun diye 30 ilçe arasından buraya, bu liseyi yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

Kocaoğlu, Tahtalı bölgesindeki arazilerin gölden su alması için çalışma başlattıklarını ancak Devlet Su İşleri'nden henüz olumlu sonuç alamadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Müracaatımızda 'arazi sulamak sizin işiniz değil' dediler. Biz göl suyundan tepeye su çekip damla sulama şeklinde tasarruf yaparak üreticilerimize su bağışlamak ve ekonomilerine, üretime katkıda bulunmak istiyoruz. Ziraat odaları, muhtarlar, esnaf, halkımız toplanıp siyasetçilerden, milletvekillerinden, bakanlardan bu yetkinin büyükşehir belediyesine verilmesini isteyebilirsiniz. Yetki verildiği zaman biz de bunu yapacağımıza söz veriyoruz".

Yapım ihalesinin bedelinin yüzde 95'i olan 4 milyon 413 bin 377 lirası İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan endüstri ve teknik meslek lisesi, 10 bin 67 metrekarelik bir alanda inşa edildi ve 24 derslikten oluşuyor.

Kaynak: AA