Doğal Yaşam Parkında Ziyaretçi "Bayramı"

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı bayram boyunca 30 bin civarında kişi ziyaret etti.

Ramazan Bayramı'nı İzmir'de geçiren aileler, parka büyük ilgi gösterdi.

Özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği parkı bayramın ilk günü yaklaşık 3 bin 500 kişi ziyaret ederken, bu sayı ikinci ve son gün daha da arttı. Parkı görmek için Aydın, Manisa, Balıkesir gibi yakın illerden de gelenlerin olduğu ifade edilirken, ziyaretçilerin büyük çoğunluğunu çocukların oluşturduğu kaydedildi.

Doğal Yaşam Parkı Parkı Müdürü Şahin Afşin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramın son iki gününü ziyaretçi sayısı açısında yoğun geçirdiklerini belirterek, "Üç günde 30 bin civarında kişi ziyaret etti. Parkın aylık ortalama ziyaretçi sayısı 70 bin dolayında. Yani 3 günde, yaklaşık 15 günlük kişi geldi" diye konuştu.

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın en heyecanlı ziyaretçileri çocuklar, bazı hayvanları ilk kez görmenin mutluluğunu yaşadı. Çocuklar, bol bol fotoğraf çektirdi, tavşan, keçi gibi hayvanları elleriyle besledi.

"İsrail'den aldık 4 tane, İzmir'de oldu 13 tane"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Doğal Yaşam Parkı için İsrail'den getirdiği koatiler, yeni yuvalarına alışır alışmaz doğum yaptı. 2 dişinin dünyaya getirdiği 9 yavruyla birlikte koati ailesinin birey sayısı 13'e yükseldi.

Annelerinin yanından ayrılmayan yavrulardan 3'ünün dişi, 6'sının ise erkek olduğu belirtildi. İzmir'deki ilk türleri olduğu belirtilen koati ailesinin yeni üyeleri, park çalışanları tarafından sıkı gözlem altında tutuluyor.

Kaynak: AA