Sakarya'da Meydana Gelen İş Kazalarında 2 İşçi Hayatını Kaybetti

Sakarya'nın Arifiye ve Söğütlü ilçelerinde bulunan organize sanayi bölgelerinde meydana gelen iki ayrı iş kazasında, 2 işçi hayatını kaybetti.

Sabah saatlerinde Söğütlü ilçesinde bir fabrikada vincin çarptığı işçi öldü. Edinilen bilgilere göre, 3. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir metal fabrikasında, makinedeki sensör arızasını gidermek için çalışan Ersin Ç. (42), aniden hareket eden vincin kolunun başına çarpması sonucu ağır yaralandı.

Ambulansla Ferizli İlçe Hastanesi'ne kaldırılan işçi, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, savcılık kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Sakarya’da aynı gün meydana gelen bir başka iş kazası ise, Arifiye'de 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir bisküvi fabrikasında 23 yaşındaki bir işçinin kafasının bisküvi makinasına sıkışmasıyla meydana geldi.

Alınan bilgilere göre, bir bisküvi fabrikasında saat 15.30 sıralarında, Ufuk Tamer Çetin isimli işçinin başı, bisküvi imalatında kullanılan makinelerden birine sıkıştı. Çetin, olay yerinde hayatını kaybetti.

Çalışanların büyük panik ve korku yaşadığı olay sonrasında fabrikada üretim durduruldu. Olay yerinde polis ve savcının inceleme yapmasının ardından Çetin’in cansız bedeni, SEAH morguna kaldırıldı.

Geniş çaplı araştırmanın başlatıldığı feci ölümle ilgili olarak, fabrika yetkilileri açıklama yapmaktan kaçındı.
Kaynak: İHA