Kartepe'de Mahalleler İftarda Buluşuyor

Kartepe Belediyesi’nin ilçe halkını buluşturduğu ramazan etkinlikleri her akşam farklı bir mahallede zengin programlar eşliğinde sürüyor.

Kartepe'de Mahalleler İftarda Buluşuyor
Ramazan ayının 23. günü Hasanpaşa Mahallesi’nde Grup Ahenk tasavvuf müziği ilahileri ile bölge halkına farklı bir ramazan gecesi yaşattı.
Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ile eşi Nurten hanımın ev sahipliği yaptığı Hasanpaşa Mahallesi’ndeki iftar programı renkli ve zengin içeriği ile beğeni topladı. AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz ve teşkilat yöneticilerinin eksiksiz katılımı ile gerçekleşen iftara mahalle muhtarları ve bölge halkının da ilgisi yoğun oldu.

Ramazan ayı boyunca birbirinden renkli ve güzel etkinliklere imza atan Kartepe Belediyesi, iftar öncesi ve sonrası düzenlediği kültür sanat programları ve çocuk eğlence programlarıyla hem anne babalar hem de çocuklara coşkulu bir ramazan yaşatıyor. Çocuk tiyatrosu ekibi animasyon gösterileri, meddah ve Karagöz Hacivat tiplemesi gibi renkli çocuk oyunları ile miniklerin eğlenceli vakit geçirmelerini sağladı. İftar sonrası sahne alan Grup Ahenk üyeleri tasavvuf müziği ilahileri ile Ramazan gecelerine ayrı bir renk katmakta.

İftar öncesi Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Abdullah Safo’nun yaptırdığı iftar duası ile manevi haz açılan oruçlar ile üst seviyelere çıkmakta. Mahalle iftarlarında halkı tek tek selamlayan ve hatır soran Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve eşi Nurten Karabalık, oruçlarını da mahalle sakinleri arasında açıyor. Ramazan ayının huzuru, birlik, bolluk ve bereketini Kartepe’de her akşam bir mahallede birkaç mahallenin bir araya geldiği iftar sofralarında dostluğa, kardeşliğe dönüştürdüklerini belirten Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, “Dostluğu kardeşliği pekiştirelim, bu huzur ve bu bereketi birlikte yaşayalım istedik. Ramazan ayının 23. günü olan bu akşamda burada Hasanpaşa Mahallemiz ve Hacı İbrahim yeni adıyla Çiftlik Mahallemizde böylesi bir organizasyon gerçekleştirdik” dedi.

Kaynak: İHA